Maiaua si aluatul se prepara in acelasi mod ca si la "Saviecuta" cu mac si nuca Se pune faina intr-un bol, se adauga maiaua gata crescuta, smantana, praful de sare si de zahar, untul incalzit putin in microunde, oul intreg si cele 2 galbenusuri.
Se framanta bine, pana cand nu se mai lipeste de mana si se lasa la dospit intr-un loc cald, dupa ce isi dubleaza volumul, aluatul se imparte in 3 parti egale.Se intinde prima foaie de marimea tavii in care doriti s-o coaceti, tapetata bineinteles cu hartie de copt.
Se prepara umplutura, operatiune care decurge foarte rapid si usor: se amesteca nuca cu zaharul praf si aromele.Se intinde jumatate din cantitatea de gem pe prima foaie din tava.Se presara jumatate din umplutura de nuca si zahar.
Se intinde cea de-a doua foaie de aluat, la care, cine doreste poate adauga 2 linguri de cacao, pentru un aspect si gust mai deosebit.Este important de stiut ca foile de aluat se ruleaza pe sucitor si se deruleaza apoi, cu grija, in tava.
Peste aceasta a doua foaie se adauga restul de gem, deasupra careia se adauga nuca cu zaharul ramas.Se adauga si ultima foaie deasupra, care se inteapa din loc in loc cu furculita.Se baga in cuptorul incalzit in prealabil, la 180 grade C.
Dupa aproximativ o jumatate de ora se face testul "scobitoarea" .Cand e gata, se scoate din cuptor si se toarna imediat glazura deasupra, glazura care se face in felul urmator: se amesteca zaharul cu cacaoa, se adauga apa si se lasa pe foc pana se leaga ca un sirop (5-7 minute). Se adauga apoi untul si se toarna deasupra prajiturii calde!
Suntem profesionisti sau nu?....pai ce treaba are SAVIECUTA (unde se denumeste asa?...mai la vale de Cuca Macaii?)....Vreti sa utilizati o transcriptie fonetica pentru a desemna prajitura care a luat denumirea vestitei cofetarii Gerbeauddin Budapesta, la fel de renumita ca si cofetaria Capsa din Bucuresti.In cazul asta ma astept maine -poimaine sa intitulati si unele specialitati de la Capsa dupa cum suna mai usor la ureche,,,,de exemplu CAPUSA sau CAPSUNICA sau CAPSATA sau CAPUL DEALULUI sa priceapa tot ignorantul.Si mai e ceva,vad ca are 6 etape,manopera asta sigur trece de o ora iar gradul de dificultate este GREU.Asta daca aveti proprietatea cuvintelor in romaneste.
Comentarii:
Suntem profesionisti sau nu?....pai ce treaba are SAVIECUTA (unde se denumeste asa?...mai la vale de Cuca Macaii?)....Vreti sa utilizati o transcriptie fonetica pentru a desemna prajitura care a luat denumirea vestitei cofetarii Gerbeauddin Budapesta, la fel de renumita ca si cofetaria Capsa din Bucuresti.In cazul asta ma astept maine -poimaine sa intitulati si unele specialitati de la Capsa dupa cum suna mai usor la ureche,,,,de exemplu CAPUSA sau CAPSUNICA sau CAPSATA sau CAPUL DEALULUI sa priceapa tot ignorantul.Si mai e ceva,vad ca are 6 etape,manopera asta sigur trece de o ora iar gradul de dificultate este GREU.Asta daca aveti proprietatea cuvintelor in romaneste.
Nu e de p(r)ost?
Super prajitura
Este foarte buna
EXCELENT
Arata foarte bine
Cea mai buna!