Greta garbo anii '80

Desert
6 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

umplutura:

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • A amestecat grasimile , ouale, drojdia, indulcitorul/zaharul, bicarbonatul si 300 g de faina.
    Apoi a inceput sa mai pun faina pana cand aluatul a devenit tarisor, dar nu se mai lipea de degete si nici de castron. Cred ca pana la urma a folosit mai mult de jumatate de kg de faina, asta depinde si de calitatea fainii si de gradul ei de umiditate,.
  • Dupa aceea am lasat cam 15 minute sa se odihneasca si intre timp am facut umplutura.Am spart cam 50-55 de nuci, a dat miezul prin masina si a amestecat cu un borcan de gem, o lingura rasa de indulcitor si putin lapte, maxim cat o ceasca, pentru ca nu-mi placea umplutura asa cum se prezenta.
  • Apoi a impartit aluatul in 4 si am facut foi subtiri pe care le-a pus in tava neunsa. Pentru ca a folosit o tava mica, a pus cate doua foi pentru fiecare strat de aluat.
  • A uns cu umplutura foile - au fost 3 straturi de foi si 3 straturi de umplutura,din care ultimul a fost doar de gem .
  • Iar ultima bucata de aluat am facut-o foaie, a taiat-o fasii si a pus-o ca un grilaj diagonal. Nu mi-a iesit grilajul exact cum a vrut, dar a fost ok pana la urma. A dat tava la cuptor la foc potrivit cam 45-50 de minute, pana cand a vazut ca este rumena deasupra.
  • A lasat-o in tava sa se raceasca putin, vreo zece minute, si a portionat-o, a pudrat-o si am pus-o pe platou. A iesit foarte, foarte fraged aluatul.
Oana D.Oana D.

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: