Petitchef

Greta Garbo anii '80

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

umplutura:

Preparare

  • A amestecat grasimile , ouale, drojdia, indulcitorul/zaharul, bicarbonatul si 300 g de faina.
    Apoi a inceput sa mai pun faina pana cand aluatul a devenit tarisor, dar nu se mai lipea de degete si nici de castron. Cred ca pana la urma a folosit mai mult de jumatate de kg de faina, asta depinde si de calitatea fainii si de gradul ei de umiditate,.
  • Dupa aceea am lasat cam 15 minute sa se odihneasca si intre timp am facut umplutura.Am spart cam 50-55 de nuci, a dat miezul prin masina si a amestecat cu un borcan de gem, o lingura rasa de indulcitor si putin lapte, maxim cat o ceasca, pentru ca nu-mi placea umplutura asa cum se prezenta.
  • Apoi a impartit aluatul in 4 si am facut foi subtiri pe care le-a pus in tava neunsa. Pentru ca a folosit o tava mica, a pus cate doua foi pentru fiecare strat de aluat.
  • A uns cu umplutura foile - au fost 3 straturi de foi si 3 straturi de umplutura,din care ultimul a fost doar de gem .
  • Iar ultima bucata de aluat am facut-o foaie, a taiat-o fasii si a pus-o ca un grilaj diagonal. Nu mi-a iesit grilajul exact cum a vrut, dar a fost ok pana la urma. A dat tava la cuptor la foc potrivit cam 45-50 de minute, pana cand a vazut ca este rumena deasupra.
  • A lasat-o in tava sa se raceasca putin, vreo zece minute, si a portionat-o, a pudrat-o si am pus-o pe platou. A iesit foarte, foarte fraged aluatul.


Poze

Greta Garbo anii '80
Greta Garbo anii '80 - poza 2
Greta Garbo anii '80 - poza 3
Greta Garbo anii '80 - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
Inghetata de mango - fara aparat de facut inghetata
6 porții
14 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează