A amestecat grasimile , ouale, drojdia, indulcitorul/zaharul, bicarbonatul si 300 g de faina. Apoi a inceput sa mai pun faina pana cand aluatul a devenit tarisor, dar nu se mai lipea de degete si nici de castron. Cred ca pana la urma a folosit mai mult de jumatate de kg de faina, asta depinde si de calitatea fainii si de gradul ei de umiditate,.
Dupa aceea am lasat cam 15 minute sa se odihneasca si intre timp am facut umplutura.Am spart cam 50-55 de nuci, a dat miezul prin masina si a amestecat cu un borcan de gem, o lingura rasa de indulcitor si putin lapte, maxim cat o ceasca, pentru ca nu-mi placea umplutura asa cum se prezenta.
Apoi a impartit aluatul in 4 si am facut foi subtiri pe care le-a pus in tava neunsa. Pentru ca a folosit o tava mica, a pus cate doua foi pentru fiecare strat de aluat.
A uns cu umplutura foile - au fost 3 straturi de foi si 3 straturi de umplutura,din care ultimul a fost doar de gem .
Iar ultima bucata de aluat am facut-o foaie, a taiat-o fasii si a pus-o ca un grilaj diagonal. Nu mi-a iesit grilajul exact cum a vrut, dar a fost ok pana la urma. A dat tava la cuptor la foc potrivit cam 45-50 de minute, pana cand a vazut ca este rumena deasupra.
A lasat-o in tava sa se raceasca putin, vreo zece minute, si a portionat-o, a pudrat-o si am pus-o pe platou. A iesit foarte, foarte fraged aluatul.