Si faina cat cuprinde pentru un aluat bun de intins. Cred ca eu am pus vreo jumatate de kg. Mai jos este un mic filmulet din care cred ca va puteti da seama de consistenta aluatului. Mai mergea adaugata faina, dar daca e mai multa, aluatul iese tare, asa, mi-au iesit foarte fragede cornuletele.
Se procedeaza exact ca la umplutura de cozonac. Se framanta ingredientele pana cand nu se mai lipeste aluatul de mana si nici de castron.
Se lasa 10 minute sa se odihneasca apoi se ia cate putin din aluat si se face foaie cu grosimea de jumatate de cm. Cel mai bine este ca foaia sa fie portionata in romburi si gemul/nuca sa fie pus pe unul din colturile lungi, apoi se ruleaza rombul de aluat si rezulta cornuletul respectiv.
Se pun intr-o tava de aragaz neunsa, la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 de minute la foc potrivit spre iute.
Se scot din tava cand sunt usor rumenite si se pun pe un platou.
Comentarii:
Arata misto