Petitchef

Cornulete fara zahar

Altele
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Umplutura de nuci:

Umplutura de gem:

Preparare

  • Si faina cat cuprinde pentru un aluat bun de intins. Cred ca eu am pus vreo jumatate de kg. Mai jos este un mic filmulet din care cred ca va puteti da seama de consistenta aluatului. Mai mergea adaugata faina, dar daca e mai multa, aluatul iese tare, asa, mi-au iesit foarte fragede cornuletele.
  • Se procedeaza exact ca la umplutura de cozonac. Se framanta ingredientele pana cand nu se mai lipeste aluatul de mana si nici de castron.
  • Se lasa 10 minute sa se odihneasca apoi se ia cate putin din aluat si se face foaie cu grosimea de jumatate de cm. Cel mai bine este ca foaia sa fie portionata in romburi si gemul/nuca sa fie pus pe unul din colturile lungi, apoi se ruleaza rombul de aluat si rezulta cornuletul respectiv.
  • Se pun intr-o tava de aragaz neunsa, la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 de minute la foc potrivit spre iute.
  • Se scot din tava cand sunt usor rumenite si se pun pe un platou.

Rețete inrudite

YouTube

Placinta cu zahar


Poze

Cornulete fara zahar
Cornulete fara zahar - poza 2
Cornulete fara zahar - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

06/03/2012

Arata misto

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Placinta cu zahar
Placinta cu zahar
8 porții
3 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Clătite cu mere fără zahăr adăugat
Clătite cu mere fără zahăr adăugat
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugat
Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugat
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii! Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează