Cornulete fragede cu nuca(rahat)

Desert
Ușor
1 h 45 m

Ingrediente

1

Preparare

Preparare1 oră
Gătire45 min
  • Din faina ,untura,smantana,bors,bicarbonat stins cu otet, vanilie , sare se framanta un aluat.
    Vreau sa specific ca ingredientele din aluat trebuie sa fie reci!
    Apoi se da aluatul la rece cam 2 ore.
    Se scoate aluatul se intinde o foaie , se taie patrate, iar in mijloc se pune crema de nuci.
  • Crema de nuci:
    se bat albusurile, se amesteca cu nuca, apoi se adauga,zaharul, vanilia, es de rom,cacaoa,nutela,laptele si se omogenizeaza
    Se ruleaza patratele ,pornind dintrun colt.
  • Cornuletele se pun in tava, si se dau la cuptor, pentru 20 min, apoi se scot si se pudreaza cu zahar vanilat.( le pun intr-o punga de hartie si torn zahar pudra, apoi amestec)
  • POFTA BUNA!

Punctează această reţetă

culinare cu fete isteteCulinare cu fete istete

Întrebări

In lipsa de bors?! ce se poate pune? ma aflu la Tokyo si aici e imposibil de gasit, multumesc

Apa acidulata cu lamaie!

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 4

anonymous

Excelent

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Am incercat reteta.. cred ca mai bine nu se pune bicarbonat, se simte gustul...

am gătit această rețetă
abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Trebuia sa specific ca se pune bicarbonat de sodiu...

Diana Lucia

Reteta este foarte reusita. Totusi, pentru a pregati umplutura de nuci, nu tebuie sa folosim albus de ou, pentru ca la coacere acesta se va intari precum pricomigdala. Eu am invatat de la matusa mea, care a facut Scoala de menaj (ca asa faceau in trecut tinerele ce se pregateau sa fie doar doamne si gospodine), matusa care avea cartea Sandei Marin drept biblie: nuca macinata se amesteca doar cu zahar si lapte, iar cu aceasta pasta se umpleau cornuletele. In felul asta, cand muscai din cornulet, nu ti se intepeneau dinti in mijlocul devenit ca o 'caramela'.

abuz

anonymous

Ft buna reteta !!!! Nicoleta din Mereni dar sunt in Spania bafta cu retete noi porfa

abuz

anonymous

Nu am cuvinte

abuz

anonymous

Super buna

abuz

anonymous

Delicioasa.....am spus tot

abuz

anonymous

Forma le strica

abuz

anonymous

Foarte bune si gustoase,multumim de reteta

abuz

anonymous

Cea mai bună retetă

abuz
  • pagina 1 / 4