Petitchef

Cornulete fragede cu nuca(rahat)

Desert
1 porții
1 oră
45 min
Ușor

Ingrediente

1

Preparare

  • Din faina ,untura,smantana,bors,bicarbonat stins cu otet, vanilie , sare se framanta un aluat.
    Vreau sa specific ca ingredientele din aluat trebuie sa fie reci!
    Apoi se da aluatul la rece cam 2 ore.
    Se scoate aluatul se intinde o foaie , se taie patrate, iar in mijloc se pune crema de nuci.
  • Crema de nuci:
    se bat albusurile, se amesteca cu nuca, apoi se adauga,zaharul, vanilia, es de rom,cacaoa,nutela,laptele si se omogenizeaza
    Se ruleaza patratele ,pornind dintrun colt.
  • Cornuletele se pun in tava, si se dau la cuptor, pentru 20 min, apoi se scot si se pudreaza cu zahar vanilat.( le pun intr-o punga de hartie si torn zahar pudra, apoi amestec)
  • POFTA BUNA!


Poze

Cornulete fragede cu nuca(rahat)
Cornulete fragede cu nuca(rahat) - poza 2
Cornulete fragede cu nuca(rahat) - poza 3

Întrebări:

In lipsa de bors?! ce se poate pune? ma aflu la Tokyo si aici e imposibil de gasit, multumesc

Răspuns:

Apa acidulata cu lamaie!




Comentarii (37):

04/01/2014

Excelent

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
30/12/2013

Am incercat reteta.. cred ca mai bine nu se pune bicarbonat, se simte gustul...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
culinare cu fete istete
Răspuns culinare cu fete istete:

Trebuia sa specific ca se pune bicarbonat de sodiu...

Diana Lucia, 24/03/2020

Reteta este foarte reusita. Totusi, pentru a pregati umplutura de nuci, nu tebuie sa folosim albus de ou, pentru ca la coacere acesta se va intari precum pricomigdala. Eu am invatat de la matusa mea, care a facut Scoala de menaj (ca asa faceau in trecut tinerele ce se pregateau sa fie doar doamne si gospodine), matusa care avea cartea Sandei Marin drept biblie: nuca macinata se amesteca doar cu zahar si lapte, iar cu aceasta pasta se umpleau cornuletele. In felul asta, cand muscai din cornulet, nu ti se intepeneau dinti in mijlocul devenit ca o 'caramela'.

(0) (0) Abuz
10/04/2015

Ft buna reteta !!!! Nicoleta din Mereni dar sunt in Spania bafta cu retete noi porfa

(0) (0) Abuz
17/01/2015

Nu am cuvinte

(0) (0) Abuz
29/12/2014

Super buna

(0) (0) Abuz
07/03/2014

Delicioasa.....am spus tot

(0) (0) Abuz
23/02/2014

Forma le strica

(0) (0) Abuz
11/02/2014

Foarte bune si gustoase,multumim de reteta

(0) (0) Abuz
27/01/2014

Cea mai bună retetă

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
Domuri cu nucă de cocos și ciocolată
6 porții
7 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
Buturuga exotică cu nucă de cocos si fructul pasiunii
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Flan cu nuca de cocos
Flan cu nuca de cocos
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati reale Caju – nici nuca, nici fruct Caju – nici nuca, nici fruct Regina nucilor - Nuca de Macadamia Regina nucilor - Nuca de Macadamia

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează