Cornulete fragede cu nuca(rahat)
Ingrediente
Preparare
- Din faina ,untura,smantana,bors,bicarbonat stins cu otet, vanilie , sare se framanta un aluat.
Vreau sa specific ca ingredientele din aluat trebuie sa fie reci!
Apoi se da aluatul la rece cam 2 ore.
Se scoate aluatul se intinde o foaie , se taie patrate, iar in mijloc se pune crema de nuci. - Crema de nuci:
se bat albusurile, se amesteca cu nuca, apoi se adauga,zaharul, vanilia, es de rom,cacaoa,nutela,laptele si se omogenizeaza
Se ruleaza patratele ,pornind dintrun colt. - Cornuletele se pun in tava, si se dau la cuptor, pentru 20 min, apoi se scot si se pudreaza cu zahar vanilat.( le pun intr-o punga de hartie si torn zahar pudra, apoi amestec)
- POFTA BUNA!
Întrebări
In lipsa de bors?! ce se poate pune? ma aflu la Tokyo si aici e imposibil de gasit, multumesc
Apa acidulata cu lamaie!
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Excelent
anonymous
Am incercat reteta.. cred ca mai bine nu se pune bicarbonat, se simte gustul...
Diana Lucia
Reteta este foarte reusita. Totusi, pentru a pregati umplutura de nuci, nu tebuie sa folosim albus de ou, pentru ca la coacere acesta se va intari precum pricomigdala. Eu am invatat de la matusa mea, care a facut Scoala de menaj (ca asa faceau in trecut tinerele ce se pregateau sa fie doar doamne si gospodine), matusa care avea cartea Sandei Marin drept biblie: nuca macinata se amesteca doar cu zahar si lapte, iar cu aceasta pasta se umpleau cornuletele. In felul asta, cand muscai din cornulet, nu ti se intepeneau dinti in mijlocul devenit ca o 'caramela'.
anonymous
Ft buna reteta !!!! Nicoleta din Mereni dar sunt in Spania bafta cu retete noi porfa
anonymous
Nu am cuvinte
anonymous
Super buna
anonymous
Delicioasa.....am spus tot
anonymous
Forma le strica
anonymous
Foarte bune si gustoase,multumim de reteta
anonymous
Cea mai bună retetă
Punctează această reţetă