Zaharul brun+zaharul tos+zahar vaniliat si nuca macinata se amesteca impreuna. Acum eu am procedat cum a scris autorul retetei cu prima bucata de aluat si nu am fost prea incintata.Prea migaloasa treaba.
El spunea:1/4 din cantitatea de amestec de zahr+nuca se presara pe masa de lucru si 1 bucata de aluat se intinde peste el, cit mai rotund si mai subtire posibil(diametrul ca. 30 cm). facut astfel: intns fiecare bucata de aluat intr-e 2 folii de hirtie de copt, presarat deasupra amestecul de zahar+ nuca si rulat ina ogata cu sucitorul deasupra in asa fel incit zaharul+ nuca sa intre in aluat.
Cu ajutorul hirtiilor de copt, am intors aluatul cu partea de zahr+nuca dedesupt, am impartit fiecare parte de aluat intina in 16 triunghiuri si le-am rulat de la partea ca lata, spre virf.
Cornuletele astfel rulate se aseaza pe 2 tavi captusite cu hirte de copt si se coc pe rind la o temperatura (sus-jos)de 175°C, (ventilata)150°C, ca.18 min.
Se coc pina ce cornulete primesc o culoare aurie. Se scoat dupa copt pe gratarul de bucatarie sa se racesca complet.Cine doreste poate sa-le treaca prin zahar pudra, asta cit sint calde.Asfel zaharul va ramine pe cornulet.Dupa racitre se pun in doze de tabla/plastic si se pot depozita zile-saptamini.
Comentarii:
Excelenta reteta si foarte rapida!
Grozave
Compozitia in sine poate fi buna dar la atita analfabetism....