Bomboane de casa cu nuca de cocos
Stim cu totii bomboanele Bounty! Combinatia perfecta de ciocolata si nuca de cocos. Ce ati zice daca am face si noi in acasa bomboane care sa aminteasca de aceste arome? Si vestea buna: aceasta reteta este fara gluten.
Ingrediente
Materiale
- Forma de silicon penttru bomboane
Preparare
Topiti ciocolata. Cu o pensula ungeti intreaga suprafata a matritelor de bomboane.
Puneti formele in frigider timp de 10 minute, apoi repetati procesul astfel incat bomboanele dvs. sa nu fie prea fragile. Raciti din nou timp de 10 minute.
Amestecati nuca de cocos rasa cu lapte condensat indulcit pentru a obtine o pasta. Formati bile cu degetele si puneti-le in formele de bomboane.
In cele din urma, turnati putina ciocolata topita deasupra fiecarei bomboane. Puneti in frigider timp de 20 de minute.
Gata!
Întrebări
Cu ce se poate înlocui laptele condensat?? Mulțumesc
In reteta de fata nu prea stim cum sa il inlocuiti. Incercati cu smantana sau iaurt grecesc pe care trebuie sa le indulciti.
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Lapte condensat de casa - Jamila
250 g de lapte praf
400 g de zahar
250 ml de apa rece
Intr-o cratita, pe foc, punem apa peste care adaugam zaharul si lasam sa fiarba pana acesta se va dizolva complet. Amestecam mereu cu o lingura din silicon.
Oprim focul si lasam siropul 5 minute sa se racoreasca.
Intr-un vas de blender punem siropul si o parte din laptele praf. Mixam bine.
Adaugam si restul de lapte si iar mixam f. bine.
Transferam totul intr-un bol si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Se pastreaza in frigider aprox. 2 saptamani.