Se curata capsunele de cozi si se spala bine, se tau in bucati. Se pune intr-un vas un strat de capsuni si peste ele unul de zahar, procedind la fel pina se pune intreaga cantitate de capsuni si zahar.
Se lasa sa stea 1 zi apoi se adauga apa si se pun intr-un vas la fiert circa 20 minute , se adauga zaharul vanilat si se mai lasa la fiert 20 minute la foc mic. Pentru un gust deosebit se pot adauga si 2-3 coji de portocale.
Se strecoara si se adauga zeama de lamaie. Pentru o cantitate mai mica de sirop, se injumatatesc cantitatile. se pune siropul fierbinte in sticle si se pastreaza la loc racoros.
Comentarii (17):
Trebuie totusi mai mult zahar. Am pus 3kg de zahar la 4kg de capsuni si a iesit bine.
Excelent!!!
Buna
Mmmm
Reteta foarte buna!!!
Simplu si bun
Slab
Dfs
Superrrrrrrrrrrrrr
Foate buna?