Sirop de dovleac de casă, perfect pentru băuturile tale de toamnă-iarnă
Sirop de dovleac de casă, perfect pentru băuturile tale de toamnă-iarnă
Mai aveți niște piure de dovleac și nu știți ce să faceți cu el? Transformați-l într-un sirop delicios de dovleac, picant pentru a vă condimenta băuturile! Cu notele sale de scorțișoară, ghimbir și nucșoară, acest sirop va fi perfect pentru a face rețeta celebrului „Pumpkin Spice Latte”, de la Starbucks Coffee. Deci, începem? ;-)
Pentru piureul de dovleac: Tăiați grosier bucățile de dovleac și puneți-le într-o oală cu apă clocotită. Gătiți-le aproximativ 20 de minute (sau până când dovleacul este moale când băgați vârful unui cuțit în el).
Scurgeți bucățile de dovleac și amestecați-le până obțineți un piure omogen; lăsați deoparte.
Prepararea siropului: Într-o tigaie (sau cratiță), amestecați zahărul și apa și aduceți la fiert.
Când zaharul este bine dizolvat în apa, adăugați batoanele de scorțișoară, cuișoarele, ghimbirul, nucșoara și piureul de dovleac.
Gătiți 20 de minute la foc mic.
Când amestecul s-a redus bine, se ia de pe foc și se filtrează siropul folosind o strecurătoare super fină sau un filtru de cafea reutilizabil de exemplu. Turnați siropul într-o sticlă ermetică și lăsați-l să se răcească înainte de a o închide.
Cum se păstrează siropul de dovleac? Se va păstra într-o sticlă ermetică aproximativ o lună, la frigider.
Putem adăuga alte condimente la sirop? Da, puteți experimenta prin adăugarea altor condimente precum cardamom, vanilie sau chiar o strop de piper, pentru iubitorii de condimente!
Putem folosi acest sirop în rețete de cocktail fără alcool? Siropul de dovleac poate fi o bază excelentă pentru băuturi non-alcoolice.