Sirop de trandafiri
un deliciu
Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Sirop de menta facut in casa
-
Sirop de dovleac de casă, perfect pentru băuturile tale de toamnă-iarnă
-
Trandafiri din mere
-
Spritz hugo cu sirop de soc, un cocktail proaspăt și dulce
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Avem nevoie de trandafiri speciali care se folosesc și la dulceața de trandafiri.
Se freacă 200 g petalele de trandafiri de dulceață cu sare de lămâie și se storc printr-un tifon.
Peste petalele stoarse adăugăm 750 ml apă și se storc din nou.
Lichidul obținul de la prima stoarcere cât și de la cea de a doua, se pune cu zahărul la fiert.
Când este scăzut ca o dulceață, este gata.
Pentru o culoare foartă frumoasă, rubinie, vom freca 50 g petale de trandafiri roșii cu puțină sare de lămâie și se storc, zeama obținută adăugându-se la sirop.
Se mai dă un clocot și se ia de pe foc.
Siropul se pune în sticle care se închid ermetic și se păstrează în cămară.
Servim ca suc diluând siropul cu apă plată sau minerală.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!