Lamaile se taie felii si se amesteca cu florile. Se pune apa la fiert, se lasa sa dea cateva clocote, dupa care se da deoparte si se lasa la racit timp de 10-15 minute; se toarna apoi peste flori si lamai.
Se amesteca totul bine si se lasa la rece 3-4 zile, cu un capac sau ceva greu deasupra, pentru a tine florile si lamaile sub apa; in fiecare zi, se amesteca usor, "compozitia".
Se storc cu mana florile si feliile de lamaie, bine, bine .si se strecoara de doua ori printr-o sita deasa, tifon. Noi, dupa cum vedeti, ne-am folosit si de sita de la espressorul de cafea.
Apa rezultata se pune la fiert impreuna cu zaharul si sarea de lamaie. Dupa ce zaharul s-a topit iar siropul a dat 2-3 clocote, se ia de pe foc.
Se toarna fierbinte in sticle curate si uscate in cuptorul fierbinte. Se leaga imediat cu celofan sau capace. Siropul obtinut este absolut minunat, si merge grozav de bine cu niste cuburi de gheata si-o apa minerala, ori plata.
Comentarii (37):
Excelent!!!!!!!!!!!!!!!
Super buna si usor de facut
Am incercat-o! este excelenta !
Superrrrrrrrrrrrr
FOARTE BUN
Excelent!!!!!
Super, super
F.buun!
Excelent
Bun