Petitchef

Sirop de portocale

Altele
8 porții
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Alegi 6 portocale, le speli bine cu buretele de vase coaja ca sa indepartezi orice urma de chimicale cu care sunt eventual stropite.
  • Cureti coaja portocalelor cu curatatorul de cartofi care indeparteaza coaja portocalie, fara partea alba, care este amaruie.
  • Intr-o cratita mai mare pui cojile de portocala, batoanele de scortisoara, 1-2buc anason stelat, zaharul si 500 ml apa si lasi sa fiarba 15-20 minute pana se leaga siropul si se aromatizeaza.
  • Intre timp, tai portocalele lasate in pijamalutele lor albe, in jumatate si le storci. Dupa ce ai terminat de stors toate portocalele obtii cam 500ml suc de portocale. Il pui peste siropul tau de portocale legat deja si mai fierbi 15 minute. Opresti focul, pui in sticle sterilizate cu capac si le lasi peste noapte la cald, adica invelite cu o paturica.
  • Mie mi-a iesit 1, 25l de sirop de portocale care va fi baut cu apa minerala in scurt timp. Este aromat si nu este foarte gros.
  • Daca vreti sa fie mai dens il fierbeti mai mult timp, pana ajunge la densitatea dorita. Va asigur ca nu e mare chinuiala sa il faceti si daca aveti copii cred ca este mai bun decat cel cumparat.


Poze

Sirop de portocale
Sirop de portocale - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

20/04/2015

Imi place simplitatea ei si nu costa mult

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/03/2015

Nota 10!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sirop de menta facut in casa
Sirop de menta facut in casa
20 porții
24 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu portocale
Tarta cu portocale
8 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Gris cu lapte si sirop de brad
Gris cu lapte si sirop de brad
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează