Alegi 6 portocale, le speli bine cu buretele de vase coaja ca sa indepartezi orice urma de chimicale cu care sunt eventual stropite.
Cureti coaja portocalelor cu curatatorul de cartofi care indeparteaza coaja portocalie, fara partea alba, care este amaruie.
Intr-o cratita mai mare pui cojile de portocala, batoanele de scortisoara, 1-2buc anason stelat, zaharul si 500 ml apa si lasi sa fiarba 15-20 minute pana se leaga siropul si se aromatizeaza.
Intre timp, tai portocalele lasate in pijamalutele lor albe, in jumatate si le storci. Dupa ce ai terminat de stors toate portocalele obtii cam 500ml suc de portocale. Il pui peste siropul tau de portocale legat deja si mai fierbi 15 minute. Opresti focul, pui in sticle sterilizate cu capac si le lasi peste noapte la cald, adica invelite cu o paturica.
Mie mi-a iesit 1, 25l de sirop de portocale care va fi baut cu apa minerala in scurt timp. Este aromat si nu este foarte gros.
Daca vreti sa fie mai dens il fierbeti mai mult timp, pana ajunge la densitatea dorita. Va asigur ca nu e mare chinuiala sa il faceti si daca aveti copii cred ca este mai bun decat cel cumparat.
Comentarii:
Imi place simplitatea ei si nu costa mult
Nota 10!