Sirop de cirese

Aperitiv
Foarte ușor
24 ore

Ingrediente

2

Preparare

  • Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore.
  • Punem la fiert la foc mic sucul impreuna cu 750 g zahar. Daca obtinem numai 500 g suc il amestecam cu 500 g zahar, important este sa avem aceiasi cantitate de suc si zahar.
  • Il dam intr-un singur clocot si inainte de a stinge focul adaugam sucul unei lamai.
  • Lasam siropul sa se racoreasca putin, vreo 10 minute, dupa care luam cateva linguri din sirop in care dizolvam aspirina. Daca doriti puteti adauga conservant . cu aspirina face acest sirop si se conserva de minune.
  • Turnam aspirina dizolvata in siropul cald si il lasam sa se raceasca dupa care il putem turna in sticle. Se conserva perfect peste 1 an intr-un loc racoros.
    Il servim amestecat cu apa, apa minerala, sifon si cu cateva cubulete de gheata.

Punctează această reţetă

L Laura Adamache

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Bravo

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Nu crezi ca, daca le consumam asa proaspete, cum le-am cules din pom, e cu mult mai benefic pentru organism? De unde ai scos capsunile, ca la ingrediente le-ai uitat?

abuz