Sirop de cirese
Ingrediente
2
Preparare
- Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore.
- Punem la fiert la foc mic sucul impreuna cu 750 g zahar. Daca obtinem numai 500 g suc il amestecam cu 500 g zahar, important este sa avem aceiasi cantitate de suc si zahar.
- Il dam intr-un singur clocot si inainte de a stinge focul adaugam sucul unei lamai.
- Lasam siropul sa se racoreasca putin, vreo 10 minute, dupa care luam cateva linguri din sirop in care dizolvam aspirina. Daca doriti puteti adauga conservant . cu aspirina face acest sirop si se conserva de minune.
- Turnam aspirina dizolvata in siropul cald si il lasam sa se raceasca dupa care il putem turna in sticle. Se conserva perfect peste 1 an intr-un loc racoros.
Il servim amestecat cu apa, apa minerala, sifon si cu cateva cubulete de gheata.
Laura Adamache
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Bravo
am gătit această rețetă
anonymous
Nu crezi ca, daca le consumam asa proaspete, cum le-am cules din pom, e cu mult mai benefic pentru organism? De unde ai scos capsunile, ca la ingrediente le-ai uitat?
Punctează această reţetă