Spalam frunzele proaspat culese, foarte bine sub jet de apa. Punem apa si zaharul, la fiert.
Dupa ce zaharul s-a topit, adaugam mentasi lasam sub capac, sa infuzeze, cam 5, pana ce menta, isi va schimba culoarea din verde intens in galbui, dupa care scoatem frunzele afara, cu o paleta cu gauri.
Nu trebue lasate mai mult timp plantele, deoarece siropul va devein amarui.
Adaugam mierea, punem capacul si lasam la foc mic sa fiarba 3-4 h, pana siropul se ingroasa bine.
Facem testul cu picatura pe farfurie, daca sta margeluta, e gata, daca curge, mai lasam sa fiarba. Exact cum procedam la dulceturi.
Cand este bine legat, adaugam putin colorant verde, alimentar, mai lasam sa dea 2-3 clocote dupa care oprim focul.Intre timp ne-am pregatit 1-2 recipiente cu capac care se infileteaza.
Strecuram siropul printr-o sita deasa, umplem recipientele si le punem capacele. Cand s-a racit, etichetam si depozitam in camara.
Comentarii (18):
Pot pune colorant alimentar gel?
Super faina reteta :D
Cea mai proasta
Arata bine azi o fac si eu
Extraordinara
F. gustos si racoritor!
Bun rau
Da am sa fac si eu
Excelent!
Da