Chec apertiv cu bacon, branza de capra și nucă
La ideile pentru mese simple, rapide și economice, desigur că numim și checurile aperitiv! Și vă putem spune că noi cei de la Petitchef le-am adaptat bine! Pentru o variantă mai de toamnă am ales să încorporăm nuci, care se potrivesc perfect cu brânză de capră și bacon :-) Iar pentru versiunile mini, nu ezitați să încercați rețetele noastre de brioșe sărate.
Ingrediente
6
Materiale
- tavă de chec: 24x11 cm
Rețete inrudite
-
Chec cu nuca si ciocolata
-
Chec cu musli fără zahăr adăugat - rețeta anti-risipă
-
Chec aperitiv cu ton
-
Chec cu lămâie expres într-un blender!
Preparare
Preparare10 min
Gătire55 min
Începeți prin a rumeni baconul câteva minute într-o tigaie, la foc mediu până se rumenește frumos.
Spargeți nucile dacă este necesar apoi zdrobiți-le. Tăiați brânza de capră în bucăți mici.
Începeți prin a amesteca ingredientele uscate, într-un castron mare de salată: făina, praful de copt și piperul.
Adăugați apoi ouăle și uleiul de măsline și amestecați bine. Turați laptele puțin câte puțin și încorporați bine în aluat.
La final adăugați nucile zdrobite, brânza tăiată bucățele și baconul rumenit. Amestecați totul bine.
Turnați aluatul într-o formă de tort unsă și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 40 până la 45 de minute (verificați gătirea).
Gata! Savurați!
Observații
Ce umplutură să folosim?
Am optat pentru o umplutură compusa din bacon, brânză de capră și nuci dar puteți folosi și legume de sezon pentru a varia aromele pe tot parcursul anului!
Cum se păstrează ?
Il poți păstra la loc răcoros timp de 5 zile într-un recipient ermetic sau învelit în folie alimentară.
Se poate congela?
Sigur, fără griji.
Echipamente de gătit
cuptor
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!