Reteta asta necesita untura,pentru ca nici untul nici margarina nu-i dau aceeasi fragezime si nici acelasi gust. Sa nu-mi spuneti ca nu ati taiat porcul,pentru ca nici eu nu tai porc. Dar untura gasiti la orice carmangerie care se respecta.Trasa in folie sau pusa in galetuta.
Se amesteca toate ingredintele,dupa care incepem sa framantam . Daca aluatul nu se leaga ,adugam putina apa. A framantat vreo 10 minute,pana cand am obtinut un aluat ferm,dar matasos.
L-a impaturat de mai multe ori si a continuat sa-l framant. Smantana si praful de copt vor fuziona si vor forma agentul de crestere. Iese un aluat foarte placut.Cu care se lucreaza usor,pentru ca nu e lipicios. A taiat aluatul in doua si a facut 2 tipuri de cornulete.
A intins prima foaie subtire,cam 3 mm, pe masa usor infainata. A intins-o dreptunghiular. A taiat apoi patrate cu latura de 8 cm,pe care le-a taiat pe diagonala, obtinand triunghiuri.Asa am facut un tip de cornulete.
Foaia a doua am taiat-o fasii si am facut mici rulouri. Pe fiecare bucatica am pus rahat,dar la fel de bine se poate pune nuca, marmelada,sau orice alta umplutura termostabila. Le-a copt 20 de minute la 180 de grade.Pana cand se auresc usor la colturi. Se pudreaza cu zahar pudra dat prin sita cat sunt fierbinti.
Comentarii (22):
Dar zahar nu se pune????
Super
Ce RAHAT de cornulete
Imi place !!!
Am sa o incerc! este foarte simpla si usoara! multumesc
Boni boniiiii
Este praf aceasta reteta nu este buna de nimic.Nu am incercato dar nici nu asi incercao.
Excelent
Bun bun bun
Imi place