Petitchef

Cornulete fragede cu rahat

Desert
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Reteta asta necesita untura,pentru ca nici untul nici margarina nu-i dau aceeasi fragezime si nici acelasi gust. Sa nu-mi spuneti ca nu ati taiat porcul,pentru ca nici eu nu tai porc. Dar untura gasiti la orice carmangerie care se respecta.Trasa in folie sau pusa in galetuta.
  • Se amesteca toate ingredintele,dupa care incepem sa framantam . Daca aluatul nu se leaga ,adugam putina apa. A framantat vreo 10 minute,pana cand am obtinut un aluat ferm,dar matasos.
  • L-a impaturat de mai multe ori si a continuat sa-l framant. Smantana si praful de copt vor fuziona si vor forma agentul de crestere. Iese un aluat foarte placut.Cu care se lucreaza usor,pentru ca nu e lipicios. A taiat aluatul in doua si a facut 2 tipuri de cornulete.
  • A intins prima foaie subtire,cam 3 mm, pe masa usor infainata. A intins-o dreptunghiular. A taiat apoi patrate cu latura de 8 cm,pe care le-a taiat pe diagonala, obtinand triunghiuri.Asa am facut un tip de cornulete.
  • Foaia a doua am taiat-o fasii si am facut mici rulouri. Pe fiecare bucatica am pus rahat,dar la fel de bine se poate pune nuca, marmelada,sau orice alta umplutura termostabila. Le-a copt 20 de minute la 180 de grade.Pana cand se auresc usor la colturi. Se pudreaza cu zahar pudra dat prin sita cat sunt fierbinti.


Poze

Cornulete fragede cu rahat
Cornulete fragede cu rahat - poza 2
Cornulete fragede cu rahat - poza 3

Întrebări:




Comentarii (22):

29/09/2016

Dar zahar nu se pune????

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/01/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2013

Ce RAHAT de cornulete

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/11/2016

Imi place !!!

(0) (0) Abuz
23/12/2014

Am sa o incerc! este foarte simpla si usoara! multumesc

(0) (0) Abuz
29/04/2014

Boni boniiiii

(0) (0) Abuz
19/04/2014

Este praf aceasta reteta nu este buna de nimic.Nu am incercato dar nici nu asi incercao.

(0) (0) Abuz
14/04/2014

Excelent

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Bun bun bun

(0) (0) Abuz
26/12/2013

Imi place

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mousse cu lamaie
Mousse cu lamaie
6 porții
12 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Madeleines - petitchef
Madeleines - petitchef
15 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează