Starter: Punem laptele (al meu era putin caldut) intr-o cana gradata. Amestecam zaharul cu drojdia uscata si frecampana se activeaza drojdia (o sa se topeasca). Adaugam in lapte, acoperim si pastram intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Aluat: Mixam cele 3 oua. Adaugam putin cate putin uleiul (ca la maioneza). Adaugam starterul si punem compozitia intr-o cana gradata . Impartim in jumatate.
In prima jumatate punem cele 4 linguri de cacao si faina cat cuprinde , astfel incat sa obtinem un aluat nu foarte lipicios. Mie mi-a intrat cam 350- 400 gr.
In cealalta jumatate, punem nuca de cocos si din nou faina cat cuprinde. Aici o sa intre ceva mai putina, fiindca mai e si nuca de cocos.Cantarim fiecare aluat si il impartim in cate 4 bile egale.
Luam o bila alba si una neagra si le intindem cat de rotund putem precum puteti observa, nu a fost cazul la mine . Trebuie sa fie groase de aprox 4 mm. Partea alba o punem peste cea neagra si mai apasam usor cu sucitorul ca sa lipeasca una de cealalta. taiat marginile, sa iasa cat de cat rotund. Impartim cercul in 12 triunghiuri.
Luam un triunghi si il mai intindem putin cu sucitorul, astfel incat sa aiba o grosime de 3-4 mm. Putem umple cu ciocolata, si apoi rulam.
Siropul: fierbem apa cu zaharul si zaharul vanilat pana se ingroasa putin. Lasam la racit. Tapetam o tava cu hartie de copt, punem cornuletele si dam la cuptorul preincalzit, la foc mediu pentru aprox. 15 min. Le scoatem si le dam prin sirop cat sunt inca fierbinti.
Comentarii:
Exceptionale