Negresa cu nucă - de post

Desert
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare15 min
Gătire40 min
  • Cernem făina cu praful de copt într-un castron.

    Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele).

    Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine.
    Se aduce la fierbere și se lasă să sea căteva clocote, amestecând constant.

    Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă margarina tăiată cubulețe.

    Înainte de a pune toată margarina, să ungeți bine tava în care vom coace negresa.

    Amestecăm până se topește toată margarina.

    Adăugăm magiunul și apoi făina treptat, amestecând cu un mixer.

    Adăugăm bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lămâie.

    La sfârșit adăugăm și nuca măcinată, dar nu foarte fin.

    Compoziția se pune în tava unsă și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C.

    Se lasă să se răcească în tavă, după care se va tăia pătrățele.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 10

anonymous

Super

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Prajitura e ff buna

am gătit această rețetă
abuz
dani_i2015

dani_i2015

Oaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Apetisanta!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

De ce se foloseste amindoua si praf de copt si bicarbonat de sodiu(nu amoniu,sper sa fixati gresala) este vreun secret pe care noi nu il stim ,eu folosesc doar bicarbonat de sodiu (in loc de praf de copt )stins cu zeama de lamiie sau otet si prajiturile cresc foarte frumos ,iar la preparare bicarbonatul nu este amintit deloc ,cum se procedeaza ,cum se foloseste ???? God bless.......

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte bune!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

23 Ian.2015 - Reteta este scrisa bine. Exista si bicarbinat de amoniu in afara de praful de copt sau bicarbonatul de sodiu. In loc de margarina (care este nesanatoasa)_ am sa pun 250 gr. unt adevarat. O zi buna !

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte buna!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Este un ingredient de prune si nu il inteleg sami explice cineva de unde sal iau

am gătit această rețetă
abuz
  • pagina 1 / 10