Cand drojdia a dospit o rasturnam peste restul de ingrediente si framantam. Daca framantati cu mana imprieteniti faina si untul mai intai, deci sa iasa ceva sfarimacios, apoi adaugati restul de ingrediente. Obtinem un aluat elastic si fin pe care-l impartim in 3 bile si le lasam o ora la crescut in loc mai degraba rece.
Ne trebuie tava mare de la aragaz, pus hartie de pergament (o prefer celei cerate)Se intind 3 foi subtirele, pe masura tavii de aragaz e perfect.
Cum o montam: ungem foaia cu jumatate din cantitatea de gem, presaram jumatate din cantitatea de nuca amestecata cu zahar, aplatizam frumos si acoperim cu a 2-a foaie, aceeasi figura cu gemul si nucile apoi iar a 3-a foaie.
Se mai lasa deoparte 30 de minute, apoi se inteapa cu furculita din loc in loc pana jos. Se coace la foc mediu aprox 40-45 minute, cand s-a rumenit e gata.
Acum un truc fain care merge la prajitura asta ar fi glazura de ciocolata: puneti ciocolata rasa sau picaturile de ciocolata pe blatul fierbinte astepati putin si incepeti sa aplatizati cu cutitul, mai stati putin mai intinde si uite asa obtineti o glazura superba.
Bine ar fi sa luati o ciocolata careia nu mai vreti sa-i adaugati arome pt ca la genul asta de glazurare nu puteti adauga nimic.
Prajitura e buna ,dar nu sunt toate ingedientele date ,de ex. drojdia ,cat si cum si nici explicatiile nu sunt pe masura ,foile se intind cu mana ,cu sucitorul ,ar trebui explicat si pt cei care fac prima oara sau sunt incepatori
Comentarii (21):
Fhgvjh
Este super buna...am mancat ac prajitura si este un deliciu
Prajitura e buna ,dar nu sunt toate ingedientele date ,de ex. drojdia ,cat si cum si nici explicatiile nu sunt pe masura ,foile se intind cu mana ,cu sucitorul ,ar trebui explicat si pt cei care fac prima oara sau sunt incepatori
Cred ca buna
Exceptionala!
F. buna
Super buna ,merita
Foarte buna
Excelenta
Super voi face si eu aceasta reteta.