Se decongeleaza aluatul si se taie(cu ajutorul unui cutit incalzit la flacara) in 8 fasii egale.
Pe doua din ele am intins compozitia de gem iar pe celelalte doua pe cea de nuca pe care am preparat-o astfel: topit ciocolata la microunde apoi adaugat untul dupa care turnat peste nuca omogenizand-o bine si aromatizand-o cu esenta de rom.
Se unge marginea fasiilor pe care pus compozitia cu albus un pic batut,se aseaza a doua fasie pe care am crestat-o din loc in loc si se preseaza marginile cu ajutorul unei furculite.
Se unge cu galbenus batut si se coace la foc mare pana ce se rumeneste frumos.
Oare cum ar iesi, daca in loc de ciocolata topita, s-ar pregati nuca cu albus si zahar, putin lapte si arome (ca si pt. umplutura de cozonac), sau amestecata cu gem de fructe de padure ?
Comentarii:
Excelent !
Usor de facut ,un dulce bun si aspectuos.
La ce temperatura se coace in cuptor ?
Super sper sa-mi iasa
La pamant de EXCELENTTTTT!!!!!!!!!!!!! Foarte bun
Excelente , fetili !Pupici ...
Oare cum ar iesi, daca in loc de ciocolata topita, s-ar pregati nuca cu albus si zahar, putin lapte si arome (ca si pt. umplutura de cozonac), sau amestecata cu gem de fructe de padure ?
Aspectuos si usor de realizat.o.k.