Brioches tressées cu gem de caise

votează acum
Gustări
Ușor
3 h 45 m

Pentru micul dejun sau pauza de gustare, lasati-va ispititi de briosele noastre pufoase umplute cu gem de caise parfumat. Un adevarat deliciu pentru intreaga familie. Pentru a urma pasii realizarii acestei retete, dar si tehnica noastra de pliere, urmariti cu atentie videoclipul si detaliile din reteta scrisa.

Ingrediente

8

Materiale

  • Robot patiserie
  • sucitor

Preparare

Preparare30 min
Timp așteptare3 ore
Gătire15 min
  • Brioches tressées cu gem de caise - Preparare etapa 1Turnati faina in vasului robotului, apoi sarea si zaharul. Adaugati untul moale si oul. Faceti o gropita pentru a pune drojdia care nu ar trebui să intre in contact cu zaharul si sarea.
  • Brioches tressées cu gem de caise - Preparare etapa 2Incalziti laptele si adaugati-l la amestec. Framantat la viteza 2 timp de 3 - 5 minute. Formati o bila de aluat si acoperiti cu un prosop curat. Lasati aluatul sa creasca 2 ore.
  • Brioches tressées cu gem de caise - Preparare etapa 3Formati o bila din aluatul si impartiti în 8 bile mici de aproximativ 120 gr. Aplatizati bilele cu sucutorul apoi intindeti gemul si rulati pentru a obtine o bagheta.
  • Brioches tressées cu gem de caise - Preparare etapa 4Taiati bagheta pe jumatate pe verticala si faceti o cruce cu ea. Uniti capatul de jos al aluatului cu cel de sus si cel din dreapta cu cel din stanga (ca in videoclip).
  • Brioches tressées cu gem de caise - Preparare etapa 5Acum aveti doua suvite pe fiecare parte pe care trebuie sa le incrucisatii: pliati suvita dreapta in sus si cea din stanga spre dvs.
  • Brioches tressées cu gem de caise - Preparare etapa 6Impletiti cele doua suvite impreuna trecand suvița de la dreapta spre varf si celelalte doua, trecand una peste cealalta.
  • Brioches tressées cu gem de caise - Preparare etapa 7Rasuciti cele doua suvite spre dvs., apoi suciti impletitura formata spre stanga si asezați varful sub partea centrala. Procedați la fel cu ambele suvite superioare si suciti impletitura la dreapta de data aceasta. Urmariti cu atentie videoclipul.
  • Brioches tressées cu gem de caise - Preparare etapa 8Asezati chiflele pe tava captusita cu hârtie pergament si lăsati sa stea 1 ora la temperatura camerei. Introduceti la cuptor pentru 15 minute la 180° C
  • Brioches tressées cu gem de caise - Preparare etapa 9Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Drojdia: Drojdia de panificatie nu trebuie sa intre în contact cu sarea sau zaharul, ci isi va pierde proprietatile. Puteti inlocui 20 de grame de drojdie proaspata cu 15 grame de drojdie uscata pe care va trebui sa o diluati in putin lapte cald inainte de a o adăuga in vas.

Gem: Puteti alege gemul preferat.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: