Cosulete cu nuca si gem de caise

Desert
8 porții
Foarte ușor
1 h 10 m

Ingrediente

8

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected

      Brioches tressées cu gem de caise


      Preparare

      Preparare30 min
      Gătire40 min
      • Se face un aluat care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora.In forma de cosulet se pune o hartie pentru muffins (ca sa nu se lipeasca aluatul de forma) si se modeleaza cosuletul dupa dorinta (cu mai mult sau mai putin aluat).
      • Se "umplu" cosuletele cu dulceata(gem) de caise ( cca o lingurita )Albusele rezultate din separarea oualor se bat bine cu zahar (5-8 linguri, in functie de cat de dulce va place), se amesteca cu 250-350 g de nuca macinata si arome (rom, scortisoara, coaja de lamaie dupa gustul si dorinta fiecaruia).
      • Cu posul se pun moturi de bezea cu nuca fiecarui cosulet.In varf se pot pune jumatati de samburi de nuca.Astfel "echipate" cosuletele se introduc in cuptorul incalzit la 180*pentru 35-40 min (se mai verifica ).
      • Nu trebuie sa fie prea rumenite.Cand sunt coapte se scot cu grija din forma metalica, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar praf.Se servesc reci, desi, daca aveti curaj, puteti incerca si unul fierbinte sunt dementiale .


      Întrebări


      Poze cu rețata gătită de membri

      Comentarii

      Punctează această reţetă:

      • pagina 1 / 8
      any_g2023
      any_g2023, 19/11/2023

      O reteta de nota 10!Am făcut și au ieșit delicioase!

      am gătit această rețetă
      (1) (0) abuz
      16/06/2014

      Arata foarte bine

      am gătit această rețetă
      (0) (0) abuz
      11/03/2014

      E super1 daca altii comenteaza negativ, sunt impotriva lor cu claritate!!

      am gătit această rețetă
      (0) (0) abuz
      19/12/2013

      St foarte bune.le voi face din nou de craciun.

      am gătit această rețetă
      (0) (0) abuz
      A, 23/12/2021

      "Se face un aluat care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora." dIN CARE DINTRE INGREDIENTE? albusul, nuca macinata, rom, scortisoara, coaja de lamaie nu sunt trecute la ingrediente, trebuie "pescuite" din metoda de preparare. Lasati-i pe altii....

      (0) (0) abuz
      11/12/2016

      Excelenta!!!!!

      (0) (0) abuz
      17/01/2016

      Super

      (0) (0) abuz
      05/10/2015

      Mamica mea ma rasfata cu aceste delicatete ,chiar sint super bune stia ca sint preferatele mele,multumesc mult pt. aceasta reteta nu aveam de unde sa fac rost de ea.

      (0) (0) abuz
      12/06/2015

      12 Iunie 2015 - Par sa fie gustoase si chiar sunt aspectuase dar cu scrierea stam tare prost. Se scrie : GALBENUSURI si ZAHAR PUDRA . - nu galbenuse si zahar praf...

      (0) (0) abuz
      micu, 08/04/2015

      Simt gustul copilariei. Sunt delicioase!

      (0) (0) abuz
      • pagina 1 / 8



      +