Cosulete cu nuca si gem de caise
Ingrediente
Preparare
- Se face un aluat care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora.In forma de cosulet se pune o hartie pentru muffins (ca sa nu se lipeasca aluatul de forma) si se modeleaza cosuletul dupa dorinta (cu mai mult sau mai putin aluat).
- Se "umplu" cosuletele cu dulceata(gem) de caise ( cca o lingurita )Albusele rezultate din separarea oualor se bat bine cu zahar (5-8 linguri, in functie de cat de dulce va place), se amesteca cu 250-350 g de nuca macinata si arome (rom, scortisoara, coaja de lamaie dupa gustul si dorinta fiecaruia).
- Cu posul se pun moturi de bezea cu nuca fiecarui cosulet.In varf se pot pune jumatati de samburi de nuca.Astfel "echipate" cosuletele se introduc in cuptorul incalzit la 180*pentru 35-40 min (se mai verifica ).
- Nu trebuie sa fie prea rumenite.Cand sunt coapte se scot cu grija din forma metalica, se indeparteaza hartia si se pudreaza cu zahar praf.Se servesc reci, desi, daca aveti curaj, puteti incerca si unul fierbinte sunt dementiale .
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii

any_g2023
O reteta de nota 10!Am făcut și au ieșit delicioase!
anonymous
Arata foarte bine
anonymous
E super1 daca altii comenteaza negativ, sunt impotriva lor cu claritate!!
anonymous
St foarte bune.le voi face din nou de craciun.
A
"Se face un aluat care se lasa sa se odihneasca cca 1 ora." dIN CARE DINTRE INGREDIENTE? albusul, nuca macinata, rom, scortisoara, coaja de lamaie nu sunt trecute la ingrediente, trebuie "pescuite" din metoda de preparare. Lasati-i pe altii....
anonymous
Excelenta!!!!!
anonymous
Super
anonymous
Mamica mea ma rasfata cu aceste delicatete ,chiar sint super bune stia ca sint preferatele mele,multumesc mult pt. aceasta reteta nu aveam de unde sa fac rost de ea.
anonymous
12 Iunie 2015 - Par sa fie gustoase si chiar sunt aspectuase dar cu scrierea stam tare prost. Se scrie : GALBENUSURI si ZAHAR PUDRA . - nu galbenuse si zahar praf...
micu
Simt gustul copilariei. Sunt delicioase!
Punctează această reţetă