Petitchef

Cosulete de foietaj cu creveti in sos de smantana

Antreuri
8 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Un aperitiv delicat cu un gust cremos si delicioooss Puteti impleti aluatul sub forma de cosulete sau sa procedati muuult mai rapid decupand cercuri,taindu-le pe mijloc,si umplandu-le.In oricare din aceste doua variante insa,sunt un aperitiv perfect pentru o masa speciala.


    Intindem aluatul foietaj (sa il cumparati dreptunghiular,nu ca mine rotund,insa era destinat unor quiche) si il taiem in fasii groase de 2 cm si lungi de 12 cm. Preincalzim cuptorul la 220 grade.

    Incepem sa impletim niste cosulete,de fapt ar trebui sa ungem intai fasiile,insa eu am constatat ca e mai bine sa le lasam asa,cel mult sa inmuiem putin degetul in albus si sa il folosim ca adeziv.Eu am lasat cam mult spatiu intre benzi,voi sa le apropiati mai mult.

    Asezam grilajele obtinute peste niste castronele termorezistente sau forme de aluminiu,le usor cu albusul si le dam la cuptor pana se umfla si rumenesc.Le scoatem si le punem deoparte.Eu din al doilea pachet de aluat am decupat cercuri de 10 cm in diametru si le-am dat la cuptor.

    Intre timp punem la fiert apa cu o 1/2 lingura de sare, iar cand incepe sa clocoteasca punem crevetii.ii lasam 3 minute si ii scoatem cu o paleta.
    Taiem feliute 2 cepe le punem la calit cu 25 grame de unt.Taiem feliute si ardeii si ii adaugam.Lasam 1-2 minute,apoi turnam 6 linguri de vin sec alb (daca nu aveti puteti pune si putina apa) si lasam 1 minut.Turnam smantana si amestecam bine.
    Curatam crevetii sau daca erau deja fara carapace ii punem direct peste restul si mai lasam cateva minute,pana sosul scade bine.

    Umplem cosuletele,sau daca alegem varianta discurilor,le taiem in 2 si le umplem.

Rețete inrudite

YouTube

Mumii din foietaj


Întrebări:




Comentarii:

30/12/2013

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2014

O sa le realizez si voi comenta!

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Delicioase

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Cred ca le fac de revelion.Trebuie sa fie tare bune.

(0) (0) Abuz
elena.bica, 30/12/2013

Deliciosa

(0) (0) Abuz
09/08/2013

Grozaveeeeeee!

(0) (0) Abuz
30/11/2012

Arata super,incercam in weekend

(0) (0) Abuz
30/08/2012

Excelentttttttttttttttttttttt!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mumii din foietaj
Mumii din foietaj
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mini pizza cu foietaj
Mini pizza cu foietaj
15 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Stoc de creveti
Stoc de creveti
6 porții
35 min
Foarte ușor

Articole conexe

Retete cu... creveti Retete cu... creveti Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează