Cernem făina într-un castron. În mijloc facem o adâncitură în care amestecăm drojdia cu zahărul și o lingură de lapte cald.
Lăsăm 5 minute. Între timp batem bine cele 2 ouă cu restul de lapte cald și se adaugă în castron peste făină.
Adăugăm sarea, mierea și amestecăm. Dacă aluatul vi se pare prea moale, mai adăugați 1-2 linguri făină. Se frământă bine aluatul, (cu mâinile unse cu ulei).
Se lasă să se odihnească pentru 30-50 minute în funcție de temperatura camerei. Între timp pregătim umplutura.
Spălăm merele și le dăm pe răzătoarea mare, eu le dau întotdeauna cu tot cu coajă. Se pun într-o crăticioară, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă pe foc până scade toată zeama.
Adăugăm nuca, scorțișoara și dăm la o parte de pe foc. Când aluatul a crescut destul de mult se împarte în două bucăți egale. Se întinde pe o planșetă unsă aluatul, se retușează marginile - putem folosi o farfurie mare și tăiem cu un cuțit lateralele.
Punem câte o lingură de umplutură pe margine și rulăm.
Cornurile se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se lasă 10-15 minute să mai crească.
Se ung cu ou bătut și se dau la cuptor până se rumenesc frumos deasupra - în funcție de cuptor 15-20 minute la 190 grade C.
Mi se pare destul de usoara aceasta reteta.. M-am ferit de fiecare data sa fac prajituri care necesita drojdie mi s-a parut foarte complicat. Dar trebuie sa incerc....Desenele arata foarte frumos !
Comentarii (21):
Foarte bune
Unde sunt cantitatile ingredientelor
....este incompleta,lipsesc cantitatile ingredientelor...
Nu vad ingredientele!
Pare excelenta. Voi incerca sa o fac si eu.
Cui ii lasa gura apa sa inghita o umbrela!
Super simple si cred ca si la fel de bune, o sa le incerc cu siguranta
Buneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Mi se pare destul de usoara aceasta reteta.. M-am ferit de fiecare data sa fac prajituri care necesita drojdie mi s-a parut foarte complicat. Dar trebuie sa incerc....Desenele arata foarte frumos !
MMMMMM!!!!!!!!!!!!!
Frumoase dar nu prea!!!