Prunele uscate se spala bine în 2?3 ape caldute; se înmoaie de seara într-un litru de apa calduta, ca sa se hidrateze, apoi se fierb a doua zi în cîteva clocote , în aceeasi apa la care s-a adaugat mirodeniile. Orezul, curatat de impuritati si spalat în sita deasa de sîrma, se pune la fiert în 750 ml apa , împreuna cu sarea.
Se lasa sa fiarba la foc mic, pîna se moaie si zeama scade aproape complet, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se bat spuma tare, se adauga 100 sau 150 g zahar si romul sau o lingura cu zeama de lamîie si se bat, în continuare, pîna se întaresc.
Cînd orezul este aproape rece, se amesteca cu untul, galbenusurile, prunele, faina si apoi cu albusurile, prin rasturnare, cu lingura , de jos în sus, însa nu prea mult, ca sa nu se piarda aerul din albus. Se desarta în cratita, ca si budinca de gris si se coace la fel. Dupa ce s-a copt, se rastoarna pe platou.
Într-o tigaie smaltuita, se caramelizeaza zaharul pîna cînd face putina spuma deasupra , apoi se stinge cu 300 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba la foc mic, pîna se topeste.