Fructele se pregatesc ca în reteta precedenta si se amesteca cu grisul sau pesmetul. Franzela, taiata în felii, se înmoaie în tot laptele pîna cînd îl absoarbe în întregime; apoi, se marunteste cu furculita, se adauga galbenusurile, smîntîna, untul topit , 1/2 lingurita cu sare, coaja rasa de lamîie, vanilia, gemul de caise si din coji de portocale si se amesteca toate bine, pîna se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma tare, se adauga 100 g zahar tos si romul si apoi se bat în continuare, pîna se întaresc din nou. Se desarta peste compozitie si se amesteca usor cu telul, numai prin rasturnare, de jos în sus.
Jumatate din compozitie se pune într-o cratita de 2 1/2 I, tapetata dinainte, se niveleaza cu lopatica din plastic, apoi se presara fructele si, peste ele, 50 g zahar tos ; apoi, se pune restul compozitiei si se niveleaza. Cratita se introduce în cuptorul bine încalzit la foc mijlociu, unde se lasa cca 30?40 minute.