Natillas, budinca spaniola

Desert
4 porții
Foarte ușor
20 min

Natillas este o budinca de origine spaniola, facuta in casa. Se poate manca cu biscuiti, se poate pudra cu scortisoara macinata sau orna cu frisca.

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire10 min
  • Natillas, budinca spaniola - Preparare etapa 1Se fierbe laptele cu batonul de scortisoara si coaja de lamaie. Lasati la infuzat.
  • Natillas, budinca spaniola - Preparare etapa 2Intr-un castron amestecati galbenusurile de ou cu zaharul pana cand amestecul este alb si cremos. Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine.
  • Natillas, budinca spaniola - Preparare etapa 3Cand laptele a fiert, scoateti scortisoara si coaja de lamaie, adaugati treptat peste amestecul anterior, apoi puneti-l inapoi in tigaie. Puneti la foc mediu-ridicat, amestecand constant cu un tel.
  • Natillas, budinca spaniola - Preparare etapa 4Cand amestecul are consistenta dorita, turnați-l in ramechines si puneti-l in frigider timp de 3 ore.
  • Natillas, budinca spaniola - Preparare etapa 5Dupa aceasta perioada de odihna, pudrati fiecare crema cu scortisoara si puneti un biscuit pe ea.
  • Natillas, budinca spaniola - Preparare etapa 6Gata!

Observații

Biscuitul: Daca nu doriti ca biscuitul dvs. sa fie prea crocant, puneti-l pe crema inainte de a o pune la rece. Astfel, biscuitul se va inmuia.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

steve_s2022

La ce ti-a trebuit biscuitul? Sa te arati mai interesanta?

abuz