250g biscuiti tip petit beure
80g unt
50g migdale
Crema:
-250g philadelphia
-100g frisca lichida
-70g zahar
-un praf vanilie
-gem de prune 3-4 linguri
-Ganache de ciocolata
-150g ciocolata
-150g frisca lichida
-migdale prajite pt decor
Pregatim pasta de biscuite in felul urmator:sfaramam biscuitii cu migdalele in robotul de bucatarie,dupa care le amestecam cu untul topit.
Ungem o tava de tort rotunda cu unt si faina si hartie de pergament,presam biscuitele pe fundul tavii si pe bordul acesteia,ungem cu gemul de prune,adaugam crema pregatita in felul urmator:se amesteca crema de branza cu 2 oua, zaharul, frisca, vanilie, se omogenizeaza.
Introducem tava in cuptorul cald 170°C timp de 25-30 minute.
Ganache de ciocolata, se topeste ciocolata si se amesteca cu frisca incalzita la foc domol. Se omogenizeaza cu un blender, pana devine o crema destul de omogena, se toarna compozitia peste cheesecake putin racitr si se introduce in frigider pentru 2 ore.