Petitchef

Bors cu Ceapa, Smantana

16 rețete
Rețetă Bors de pui cu orez si dres cu smantana

Bors de pui cu orez si dres cu smantana

(14 voturi), (16)
Felul principal Foarte ușor 40 min 20 min
Ingrediente: carcasa de pui 1 pahar smantana 3-4 cartofi potriviti 1 ceapa mare 1 cutie rosii 1 kg bors 150 g orez 3 morcovi delikat, sare, piper patrunjel 4-5...
Rețetă Bors cu afumatura si cartofi

Bors cu afumatura si cartofi

(43 voturi), (9) , (27)
Felul principal Foarte ușor 25 min 20 min
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa 6 cartofi medii 2 scarite de porc sau garf afumate 200 g smantana 1 ou 200 g rosii pasate 1 litru de bors si o legatura de leustean
Rețetă Cioarba din aripioare de pui dreasa cu smantana

Cioarba din aripioare de pui dreasa cu smantana

(4 voturi), (8)
Felul principal Foarte ușor 30 min 30 min
Ingrediente: aripioare de pui 2-3 morcovi 2 cartofi 1 ceapa putina varza bors smantana bulion paste fainoase sare, piper, tarhon, cimbru 3 oua patrunjel
Rețetă Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

(189 voturi), (30) , (47)
Desert Foarte ușor 15 min 10 min
Ingrediente: 1 kg dovleac 1 ceapa medie 2 cartofi medii 2 morcovi medii 1 pastarnac o jumatate de mar mare 150 gr smantana grasa 30 gr vegeta fara sare sare...
Rețetă Ciorba ardeleneasca de gulii

Ciorba ardeleneasca de gulii

(90 voturi), (10) , (17)
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: 2 gulii mari 2 morcovi 2 radacina patrunjel 2 fire ceapa verde 1 ou 2 linguri faina smantana bors patrunjel verde 3 linguri ulei sare piper
Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

(212 voturi)

Ciorba reprezinta in bucataria traditionala romaneasca unul dintre felurile principale de mancare. indiferent ca este cu carne, peste sau cu legume acest preparat se regaseste in orice bucatarie din oricare colt al tarii.

Rețetă Ciorba de varza dulce cu afumatura

Ciorba de varza dulce cu afumatura

(42 voturi), (6) , (77)
Felul principal Foarte ușor 15 min 15 min
Ingrediente: 200 g sunca de casa 1 lingura de ulei 500 g varza proaspata 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastarnac 1 telina ½ gogosar rosu 1 ceapa Putin praz: 1 foaie...
Rețetă Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta

(36 voturi), (2) , (7)
Felul principal Foarte ușor 40 min 302 kcal
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 500 g ciuperci cu palarie mare (de preferat pleurotus) 2 jumatati gogosar rosu murat jumatate capatana de usturoi 250 g smantana...
Rețetă Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti

(26 voturi), (17)
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: 500 g carne tocata 100 g orez 1 ceapa 3-4 morcovi 1-2 patrunjei 1 rosie 5-6 ardei grasi 1 ceapa 2 oua 2 linguri smantana marar verde patrunjel...
Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Rețetă Perisoare de pui plutind in ciorba

Perisoare de pui plutind in ciorba

(21 voturi), (3) , (6)
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: 2 pulpe pui dezosate 2 morcovi 2 patrunjei telina 1/2 ceapa gulie 1 rosie 1/2 ardei gras 50 g orez 1/2 ceapa 1 lingurita faina 1 ou 100 ml...
Rețetă Ciorba de perisoare à la grec

Ciorba de perisoare à la grec

(13 voturi), (26)
Felul principal Foarte ușor 15 min 15 min
Ingrediente: 400 g. carnea tocata fin un os de porc 2 linguri de orez 2-3 morcovi 1 ceapa 2 rosii 2 cartofi mici 1 telina mic 500 ml. Bors 1 cub supa de legume...
Ceapa - istorie si curiozitati

Ceapa - istorie si curiozitati

(12 voturi)

De la inceputul civilizatiei, ceapa a avut un rol important in alimentatie. Desi s-a crezut mult timp ca este o leguma banala, imediat ce i s-a descoperit gustul picant, ceapa a devenit un ingredient preferat in multe retete.

Rețetă Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

(13 voturi), (8)
Felul principal Foarte ușor 20 min 25 min
Ingrediente: 1 bucata praz 2- 3 fire ceapa verde 4 catei usturoi 1 morcov mic frunze patrunjel verde 1 lingurita ghimbir pudra 1 lingura amidon 200 ml smantana...
Rețetă Zurek- ciorba poloneza

Zurek- ciorba poloneza

(7 voturi), (1) , (10)
Felul principal Foarte ușor 20 min 40 min
Ingrediente: la 2-3 L de apa adaugam dupa gust ceapa , telina radacina, pastarnac/patrunjel radacina, 10 ciuperci de marime potrivita cartofi (vreo 4 taiati...
Rețetă Supa de porumb cu conopida

Supa de porumb cu conopida

(1 vot), (6)
Felul principal Foarte ușor 20 min 20 min
Ingrediente: 300 g porumb congelat sau la conserva 200 g conopida congelata 100 g baby morcov 70 g telina 30 g radacina patrunjel 8 buc catei de usturoi o...
Rețetă Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata

Ciorba de oua cu carnati si zeama de varza murata

(11 voturi), (2) , (7)
Felul principal Foarte ușor 15 min 20 min
Ingrediente: 3-4 oua 2-3 morcovi 1-2 radacina patrunjel 1 ceapa rosie praz 2-3 catei usturoi 150 g carnati de casa afumat smantana zeama de varza murata 2...
Rețetă Bors de miel

Bors de miel

(6 voturi), (3)
Felul principal Foarte ușor 2 ore 1 zi 6 h
Ingrediente: 1 kg carne de miel pentru ciorba 1 litru bors (concentrat bors) 1 ceapa 1-2 morcovi 1 pastarnac sau patrunjel 20 g telina 20 g dovlecel 1 ardei...
Rețetă Ciorba de varza cu bors

Ciorba de varza cu bors

Felul principal Foarte ușor 10 min 20 min
Ingrediente: 1/4 varza alba 1 ceapa 3 catei usturoi 1 lingurita boia dulce 100 g. afumatura 2 linguri de pasta de rosii 2 linguri de smantana 2 cani de bors



Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează