Taiem carnea de vitel in bucatele mici si o punem la fiert intr-un vas cu apa timp de aproximativ 15 minute. Intre timp calim ceapa, cand devine aurie adaugam morcovul si ardei verde. Adaugam carnea de vitel si ardeiul copt.
Condimentam cu sare, piper si boia, adaugam si 400 ml apa si lasam sa fiarba. Cand carnea a fiert adaugam bulionul sau sosul de rosii, dar si praful de chimen si foile de dafin (la final acestea vor fi indepartate).
Lasam tocanita sa mai fiarba aproximativ 20 de minute si optional putem face sosul mai consistent, adaugand o lingura de faina/amidon dizolvat/a in putina apa rece. La final adaugam patrunjel proaspat. Pofta buna va doresc!
Ai dreptate Constanta, multora le place cu morcovi, dar ele uita ca tot atat de bine se pot folosi castraveti de sera, tije de praz sau chiar dovlecei mai mici (zucchini).
Comentarii:
Constanta, morcovul face parte din " curcubeul " de arome din mancare.
Ai dreptate Constanta, multora le place cu morcovi, dar ele uita ca tot atat de bine se pot folosi castraveti de sera, tije de praz sau chiar dovlecei mai mici (zucchini).