Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si se pudreaza cu o lingurita de sare.
Dupa 10-15 minute se storc bine de zeama si se pun la calit in ulei 4-5 minute apoi se adauga aproximativ 100 ml lapte dulce si se lasa la fiert la foc mic, cu capac, pana scade complet si se inmoaie bine.
In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender.
Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.Le puteti garnisi cu masline, rosii mici, verdeata, felii de lamaie, Pofta buna.
Multumesc pt. ideie Intamplator, mi-a ars un pic atunci cand le-am calit Aici, greseala a fost binevenita. Pe viitor o sa ard un pic-- pardon-- o sa caramelizez un pic vinetele ca sa ma exprim precum francezii.
Comentarii:
Multumesc pt. ideie
Intamplator, mi-a ars un pic atunci cand le-am calit Aici, greseala a fost binevenita.
Pe viitor o sa ard un pic-- pardon-- o sa caramelizez un pic vinetele ca sa ma exprim precum francezii.