Obisnuiesc sa coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si le intorc din cand in cand sa se coaca bine pe toate partile. Se coc mult mai repede ,mai bine si astfel scapam de fum si miros.La fel procedez si cu ardeii.
De data aceasta a folosit vinete congelate. Le-a dezghetat,le-am scurs bine si le-am pasat bine la blender .Daca nu aveti robot le puteti toca marunt si sa le amestecati cu o lingura de lemn pana se albesc.
O parte le-am preparat fara maioneza si o parte cu maioneza. Vinetele pentru salata fara maioneza le-am amestecat cu o jumatate de ceapa tocata marunt ,2 lingurite de mustar dulce,putina zeama de lamaie,a amestecat bine,dupa care a inceput sa adaug cate putin ulei si sa amestec continuu pana a obtinut consistenta dorita.Se adauga sare,piper dupa gust.
La salata de vinete cu maioneza ,dupa ce vinetele au fost coapte,curatate,scurse,tocate se adauga maioneza dupa gust,putina zeama de lamaie ,sare si piper.
Puteti umple rosii si sa faceti tartine din paine prajita cu salata de vinete fara maioneza cat si cu maioneza. Sunt delicioase.
SALATA DE VINETE. O reteta simpla. Se coc vinele pe flacara directa sau gratar.. Se curata, se lasa la scurs. Se Toaca vinetele cu o lingura/satar de lemn. Se adauga ceapa toata foarte fin si putin stoarsa si ulei sau pasta de Susan pentru cine nu poate suporta uleiul . Putina sare. Cam aceasta este reteta. Ce ameteala cu maioneza... si alte aberati. Iar mixerul nu are ce cauta.
Alta mizerie! Vinetele pentru salata nu se coc in cuptor, e cea mai mare prostie pentru ca vinetele se vor inegri si vor ramane putin amare! Si ce daca se face putin fum si putin miros, n-aveti hota sau nu puteti deschide fereastra? Cine sta la curte le poate coace pe gratarul cu carbuni si sunt si mai bune decat cele coapte pe aragaz. Alta tampenie este folosirea blenderului! Ce naiba, faci maioneza sau salata de vinete? O sa-ti iasa o pasta ca o crema de pus pe fata, nu are nicio treaba cu salata de vinete! Si ca tot am zis de maioneza, mai lasati-ne fratilor cu maioneza in salata de vinete, ca nu mai are niciun gust de vinete, nici nu mai stii ce mananci! Bleaaaah!
Prefer salata de vinete fara maioneza, fie ea de post sau traditionala, din oua. Imi place sa simt doar gustul vinetelor si sa nu aiba prea mult ulei. Dar cu ceapa tocata fin.
Inainte de a scrie retete, invata LIMBA ROMANA si putina GRAMATICA. Unde ai mai citit "De data aceasta a folosit...", "Le-a dezghetat..."? Despre cine vorbesti ca "Le-a" si "a folosit"? despre o alta persoana, sau despre ce ai facut tu?
Comentarii:
SALATA DE VINETE. O reteta simpla. Se coc vinele pe flacara directa sau gratar.. Se curata, se lasa la scurs. Se Toaca vinetele cu o lingura/satar de lemn. Se adauga ceapa toata foarte fin si putin stoarsa si ulei sau pasta de Susan pentru cine nu poate suporta uleiul
. Putina sare. Cam aceasta este reteta. Ce ameteala cu maioneza... si alte aberati. Iar mixerul nu are ce cauta.
Alta mizerie! Vinetele pentru salata nu se coc in cuptor, e cea mai mare prostie pentru ca vinetele se vor inegri si vor ramane putin amare! Si ce daca se face putin fum si putin miros, n-aveti hota sau nu puteti deschide fereastra? Cine sta la curte le poate coace pe gratarul cu carbuni si sunt si mai bune decat cele coapte pe aragaz. Alta tampenie este folosirea blenderului! Ce naiba, faci maioneza sau salata de vinete? O sa-ti iasa o pasta ca o crema de pus pe fata, nu are nicio treaba cu salata de vinete! Si ca tot am zis de maioneza, mai lasati-ne fratilor cu maioneza in salata de vinete, ca nu mai are niciun gust de vinete, nici nu mai stii ce mananci! Bleaaaah!
Salata de vinete se face cu ulei si ceapa .Si vorbiti va rog corect romaneste.
Ce nebunie este asta cu poost si parapost cand vrei sa faci vinete traditionale nu pui maioneza ci le facu cu ulei, sare si ceapa .
Da sunt bune
Prefer salata de vinete fara maioneza, fie ea de post sau traditionala, din oua. Imi place sa simt doar gustul vinetelor si sa nu aiba prea mult ulei. Dar cu ceapa tocata fin.
E mai buna ori fara maioneza, ori cu maioneza de dulce, adica cu galbenusuri si ulei!
Inainte de a scrie retete, invata LIMBA ROMANA si putina GRAMATICA. Unde ai mai citit "De data aceasta a folosit...", "Le-a dezghetat..."? Despre cine vorbesti ca "Le-a" si "a folosit"? despre o alta persoana, sau despre ce ai facut tu?
Foarte bun ! De obicei le fac cu maioneză dar se mai întâmplă şi aşa . Merită !
Bravissima super super,dovevi scrivere anche la ricetta della maionesa de post complimenti