Salata de vinete

Felul principal
Ușor
1 h 30 m

gustoasa si sanatoasa

Ingrediente

8

Preparare

Preparare1 oră
Gătire30 min
  • Vinetele se pot coace pe plita,aragaz sau cuptor.eu le-am copt pe plita,daca preferati sa le faceti la cuptor,acesta trebuie sa se coaca la o temperatura intre 180-200 g celsius timp de 40-50 min.
  • Dupa ce s-au copt,ii curatati de coaja si ii lasati la scurs pana a doua zi,dar eu le-am lasat 3-4 ore k nu am mai avut rabdare si a iesit minunat de buna.dupa ce s-a scurs incepeti sa le tocati cu lingura de lemn sau cu un cutit,apoi puneti pe rand cele 4 linguri de ulei si amestecati usor,adaugati ceapa taiata marunt si sarea.
  • Pt maioneza:
    se fierbe un ou tare,iar dupa ce a fiert se scoate doar galbenusul si se piseaza cu un galbenus crud.se adauga ulei putin cate putin pana se formeaza o maioneza cam de 150 g(4-5 linguri).se adauga peste amestecul de vinete amestecand usor.o puteti servi pe loc sau dupa o ora tinuta la frigider pe paine cu rosii daca va place.va garantez k e o salata foarte buna si o recomand tuturor,pofta buna!

Punctează această reţetă

AAlina22

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

merceleo

De ce cu maioneza si nu cu dulceata sau hrean?
tinuta la frigider pe paine cu rosii? Tu tii si painea in frigider?

am gătit această rețetă
abuz
Răspuns alina22:

Nu imi place cu hrean,dar cei carora le plac,pot face,iar despre paine,nu o tin in frigider,era o sugestie k se poate manca cu paine si rosii.

anonymous

Grozava !!
Ca la mama acasa.
Se mai poate face cu mujdei 'fara maioneza si ulei
dar cu otet;
Sau cu tehina ,fara maioneza si ulei dar cu putin mujdei,
Tot de la mama acasa.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Se poate adauga f.bine un dovlecel fiert si bine scurs ( mai dietetic ).

abuz

anonymous

Gustos

abuz

anonymous

Good

abuz

anonymous

Vinetele sunt deja greu digerabile, de aceea ar trebui evitata maioneza clasica.Eu adaug un gălbenuș de ou care formează o maioneza mai ușoara cu uleiul cu care se amesteca vinetele . Ceapa tocata se poate servi alături. Nu toți suporta ceapa. Lângă salata de vinete, oricum o preparam, merg de minune ardeii copți.

abuz
Răspuns alina22:

O idee buna de a nu adauga maioneza ,ci doar un galbenus cu un pic de ulei.

anonymous

E una din retetele mele preferate.....incercati sa folositi in loc de ceapa ...usturoi...pt .cei carora le place usturoiul,bineinteles

abuz

anonymous

E mai buna cu usturoi facut cu blenderu in loc deceapa.incercati.

abuz

anonymous

Excelent de buna

abuz

anonymous

Ok

abuz
  • pagina 1 / 2