Salata de vinete
gustoasa si sanatoasa
Ingrediente
Preparare
- Vinetele se pot coace pe plita,aragaz sau cuptor.eu le-am copt pe plita,daca preferati sa le faceti la cuptor,acesta trebuie sa se coaca la o temperatura intre 180-200 g celsius timp de 40-50 min.
- Dupa ce s-au copt,ii curatati de coaja si ii lasati la scurs pana a doua zi,dar eu le-am lasat 3-4 ore k nu am mai avut rabdare si a iesit minunat de buna.dupa ce s-a scurs incepeti sa le tocati cu lingura de lemn sau cu un cutit,apoi puneti pe rand cele 4 linguri de ulei si amestecati usor,adaugati ceapa taiata marunt si sarea.
- Pt maioneza:
se fierbe un ou tare,iar dupa ce a fiert se scoate doar galbenusul si se piseaza cu un galbenus crud.se adauga ulei putin cate putin pana se formeaza o maioneza cam de 150 g(4-5 linguri).se adauga peste amestecul de vinete amestecand usor.o puteti servi pe loc sau dupa o ora tinuta la frigider pe paine cu rosii daca va place.va garantez k e o salata foarte buna si o recomand tuturor,pofta buna!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
merceleo
De ce cu maioneza si nu cu dulceata sau hrean?
tinuta la frigider pe paine cu rosii? Tu tii si painea in frigider?
anonymous
Grozava !!
Ca la mama acasa.
Se mai poate face cu mujdei 'fara maioneza si ulei
dar cu otet;
Sau cu tehina ,fara maioneza si ulei dar cu putin mujdei,
Tot de la mama acasa.
anonymous
Se poate adauga f.bine un dovlecel fiert si bine scurs ( mai dietetic ).
anonymous
Gustos
anonymous
Good
anonymous
Vinetele sunt deja greu digerabile, de aceea ar trebui evitata maioneza clasica.Eu adaug un gălbenuș de ou care formează o maioneza mai ușoara cu uleiul cu care se amesteca vinetele . Ceapa tocata se poate servi alături. Nu toți suporta ceapa. Lângă salata de vinete, oricum o preparam, merg de minune ardeii copți.
anonymous
E una din retetele mele preferate.....incercati sa folositi in loc de ceapa ...usturoi...pt .cei carora le place usturoiul,bineinteles
anonymous
E mai buna cu usturoi facut cu blenderu in loc deceapa.incercati.
anonymous
Excelent de buna
anonymous
Ok
Punctează această reţetă