Vinetele cele mai bune sunt cele lungi și subțirele. Nu spun că cele mari nu ar fi bune, dar cu cât vinetele sunt mai mari, cu atât șansele se măresc să găsim semințe mari.
Vinetele se coc pe grătar la flacără sau pe aragaz cu o tablă dedesubt (în cazul în care nu vreți să frecați 2 zile la aragaz :))
Sunt gata când coaja se face neagră.
Se curăță imediat pe un fund înclinat să se scurgă amăreala.
Se lasă la răcit, tot pe un fund înclinat.
Din gălbenușul de ou, ulei, muștar facem maioneza.
Dregem maioneza cu zeamă de lămâie după gust.
Când vinetele s-au răcit se toc (de preferat cu un cuțit de plastic), se amestecă cu ceapa și usturoiul tocat mărunt și maioneza.
Condimentăm cu sare și piper.
Se ține la rece până în momentul servirii.
Se servește cu roșii, ardei gras copt (eu dacă tot m-am copt, am aruncat pe gratar și câțiva ardei grași). Poftă bună!
Se pare ca pentru aceasta autoare de "retete" numarul lor e mai important decat calitatea. Am rasfoit prin "retetele" dumneaei si nu am descoperit nimic mai de doamne-ajuta! Mai bine o evitati.
"este sezonul vinetelor"? Acum cand a inceput sa ninga? Poate ca sunt vinete de sera! Asemenea "elucubratii" de tot rasul provin tocmai de la un "Top membru" cu 44536 "retete".
Comentarii (35):
Yamiii. Delicios
Foarte bun este salata de vinete !!!
Foarte buna ,,,multumim!
Cu o asemenea "reteta" n-ai reusit decat sa te blamezi! Restul il stii si tu, aici nu se poate spune!
Se pare ca pentru aceasta autoare de "retete" numarul lor e mai important decat calitatea. Am rasfoit prin "retetele" dumneaei si nu am descoperit nimic mai de doamne-ajuta! Mai bine o evitati.
"este sezonul vinetelor"? Acum cand a inceput sa ninga? Poate ca sunt vinete de sera! Asemenea "elucubratii" de tot rasul provin tocmai de la un "Top membru" cu 44536 "retete".
Fetelor, veti strica bunatate de vinete daca le faceti dupa indicatiile de aici, vedeti pe net ca sunt retete serioase, nu porcarii ca aici!
KK
Foarte bine arata .sa vedem gustul !!!
Super !!!