De
multa vreme aveam curiozitatea de a incerca gustul acestui soi de vinete cu
coaja alba. Dupa ce sunt coapte si curatate de coaja, nu se mai deosebesc de
surorile lor cu coaja inchisa la culoare. Mie mi se par la fel la gust,
deosebirea pe care eu am remarcat-o este ca cele albe au parca samburii mai
mici si sunt mai carnoase, au mai multa pulpa. Mie mi-au placut, am sa mai
cumpar.
Timp de
preparare:1 ora
Ingrediente:2 kg de vinete cu coaja alba, 1 galbenus de ou crud, 150 ml ulei, 1 ceapa alba,
sare.
Mod de
preparare: vinetele se coc pe aragaz, se curata de coaja, se lasa putin la
scurs, se toaca marunt. Punem vinetele intrun vas de plastic, adaugam
galbenusul de ou crud si cu mixerul mixam bine, adaugam din cand in cand ulei,
pana obtinem o pasta cremoasa. De multa vreme, cand vreau sa gatesc vinete cu
maioneza, nu mai prepar separat maioneza ci peste vinete adaug galbenusul de
ou, apoi mixez totul impreuna, pana la
terminarea uleiului. Potrivim de sare, razuim ceapa pe razatoarea cu gauri
mici, amestecam bine toata compozitia. Servim vinetele intinse pe paine,
caldute sau reci, cu rosii si patrunjel verde.