Petitchef

Salata de vinete (ca la mama acasa)

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • In general, vinetele se coc la aragaz, la flacara. Problema mea a fost ca aragaz cu inductie flacara nu!Pana la urma copt pe gratar, tot la aragaz! Stiu ca trebuie sa aibe parfumul acela usor afumat de la flacara nu pot spune ca ale mele au fost diferite cred ca au iesit exact la fel, daca e sa ma iau dupa gust. Se coc si trebuie avut grija sa fie intoarse pe toate partile.
  • Dupa ce parlit, curatat de coaja. Este bine sa aveti un mic castronas cu apa rece in care sa va muiati degetele, sa nu va frigeti.Taiat coada, am scos "unele" seminte si lasat la scurs vreo 2 ore, pe plan inclinat, pe un fund de plastic ca de lemn nu avut. E bine sa fie scurse de tot, zeama le amareste.
  • Dupa ce s-au scurs tocat. Acum problema mare. Mama mi-a spus ca se foloseste un batator de lemn .De unde sa batator de lemn in Suedia.Nici nu stiu daca exista asa ceva pe aici. Oricum, improvizat, folosit o spatula de lemn pentru tigaie cu marginea mai fina.
  • Batatorit si tocat saracele vinete pe orizontala, verticala si diagonala pana ce s-au facut ca un fel de pasta. Ideea este sa nu ramana parti mai lemnoase sau mai tari, totul trebuie sa aibe consistenta unei creme.
  • Pus intr-un castron, adaugat cam 2 lingurite de sare si un pic de zeama de lamaie dupa gust. De aici incolo se procedeaza ca la maioneza. Se adauga uleiul, putin cate putin si se bat vinetele cu o spatula sau lingura tot de lemn, avand grija sa nu se taie. Cantitatea de ulei depinde de preferinte. La cele doua vinete ale mele au mers cam 300g ulei. Vinetele isi schimba culoarea si isi maresc volumul.
  • La sfarsit se adauga ceapa tocata foarte fin si se gusta de sare.Se pot servi cu maioneza, cu rosii sau cu salata de ardei copti. Si neaparat paine! Gata nu mai spun nimic.. ma duc sa mai iau o portie!


Poze

Salata de vinete (ca la mama acasa)
Salata de vinete (ca la mama acasa) - poza 2
Salata de vinete (ca la mama acasa) - poza 3
Salata de vinete (ca la mama acasa) - poza 4
Salata de vinete (ca la mama acasa) - poza 5
Salata de vinete (ca la mama acasa) - poza 6
Salata de vinete (ca la mama acasa) - poza 7
Salata de vinete (ca la mama acasa) - poza 8
Salata de vinete (ca la mama acasa) - poza 9
Salata de vinete (ca la mama acasa) - poza 10

Întrebări:

Cred ca cine scrie retetele nu stie limba romana, sau poate face economie de cuvinte.

Răspuns:

Petit chef are bug-uri in algoritmul de preluare a retetelor. Aveti aici reteta originala pe blogul culinar. http://poppy-planet.blogspot.com/2009/07/salata-de-vinete-ca-la-mama-acasa.html

De ceva vreme, citesc zilnic retetele de pe site-ul Petitchef. Imi plac. Pe foarte multe le-am testat si rezultatul a fost foarte bun. Dar am un offfff....., exprimarea. Am tot incercat sa ma abtin, dar e pacat si trebuie sa spun. Nu vreau sa va suparati, dar cred ca ar trebui ceva mai multa corectitudine in exprimare. Reteta de azi, de la vinete, este de nota 10, dar exprimarea in limba romana nu; de exemplu: "Dupa ce s-au scurs tocat." si multe altele si mai si. Nu e pacat sa impartasiti o reteta minunata intr-o limba romana POCITA ? Va citeste o lume intreaga.

Răspuns:

Ma bucur ca va plac retetele de pe Petitchef insa ar trebui sa stiti un lucru. Petitchef este un site ce aduna retete de pe alte siteuri sau bloguri din spatiul virtual romanesc. Nu sunt retetelel lor. Spre exemplu reteta "Salata de vinete (ca la mama acasa)" este a mea, preluata de pe site-ul meu http://poppy-planet.blogspot.se/2009/07/salata-de-vinete-ca-la-mama-acasa.html Atunci cand ei preiau aceste retete dau copy-paste la text, si este foarte usor sa apara greseli. Daca citititi reteta originala vei vedea ca acolo scrie clar "Dupa ce s-au scurs le-am tocat" si nu "Dupa ce s-au scurs tocat." L-au mancat pe "le-am"! O zi buna va doresc, Poppy, admin http://poppy-planet.blogspot.se/




Comentarii (39):

18/07/2019

Reteta e ok. Felicitari. Exclude te rog rautatile celor care in loc sa comenteze negativ ar fi bine sa ne prezinte reteta lor" mult mai grozava" !

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Bridget, 18/07/2019

Foarte exacta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Tyty, 25/02/2018

Sunt de acord cu Cris, sunt persoane rautacioase pe aici si nu e frumos, am gatit si eu reteta asta si e mult mai sanatoasa decit cu maioneza, mai ales cine are probleme cu fierea. Ca sa mearga bine tara asta ar trebui ca toata lumea sa munceasca nu sa birfeasca si sa stea in strada. Toate bune fratilor.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Chris, 25/02/2018

Tare mai sunt unele certarete pe aici!!Nu prea e frumos!! Reteta e foarte buna!!!

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
metalurgie, 24/07/2019

Se poate pune in salata si ardei kapia copt si taiat cubulete

(0) (0) Abuz
John_, 18/07/2019

300 grame de ulei pentru 2 vinete amarate? Buna gospodina! Intrati in secolul XXI: vinetele se pot toca cu orice ustensila care nu oxideaza. In rest, vai de incepatorul care vrea sa gateasca o salata de vinete dupa aceasta reteta!

(1) (0) Abuz
Vali, 27/06/2019

Incercati sa dati ceapa la blender impreuna cu 1/2 ardei gras. Se pun intr-un vas inclinat ca sa se scurga (zeama se arunca).Adaugati in salata si 1-2 lingurite de smantana !

(1) (0) Abuz
cameliapad, 26/02/2018

Doamnelor si domnilor, super-gospodine si super-bucatari, pe internet mai cauta retete si cei fara experienta, incepatori care nu au avut mama pe care sa o urmareasca in bucatarie, care au nevoie de aceste retete. Daca nu va intereseaza reteta nu va obliga nimeni sa o cititi. Legat acum de subiect, mie doua lingurite de sare la doua vinete mi se pare cam mult.

(2) (0) Abuz
sis, 26/02/2018

Unii comenteaza de bine ce stiu sa gateasca.

(1) (0) Abuz
mimi316, 25/02/2018

Ca sa nu se simtă gustul uleiului, folositi ulei de răpită, nu are miros si nu are gust, si e mai sănătos decât cel de floarea soarelui

(1) (1) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Salată crocantă de castraveți și cartofi
Salată crocantă de castraveți și cartofi
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de tortellini
Salata de tortellini
3 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează