Briose umplute cu budinca

Briose umplute cu budinca
Aperitiv
6 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

6

Pentru aluat:

Pentru umplutura:


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Briose butchy - briose fara unt


Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Aluatul:
    Se topeste untul si se lasa la racit. Se separa ouale.
    Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile frecate cu un praf de sare, untul topit, smantana, coaja de lamaie, si esenta.
  • Se mixeaza bine toate ingredientele. La sfarsit se pune faina amestecata cu praful de copt. Se pune aluatul intr-un pos.
  • Umplutura:
    Se amesteca laptele cu praful de budinca si zeama de lamaie si se pun la fiert. Cand budinca s-a ingrosat se opreste focul, se adauga ciocolata si se amesteca pana
    se topeste.
  • Zahar se adauga numai daca este nevoie. Se lasa budinca sa se racoreasca putin. Se aseaza hartiutele in tava de briose. Se pune cu posul un strat de aluat, apoi se aseaza in mijloc o lingura cu budinca si se acopera cu un alt strat de aluat.
  • Se coc 15-20 minute in cuptorul deja incalzit. Dupa ce se racesc se pot decora cu ciocolata topita.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

10/09/2013

Foarte bun..........

(0) (0) abuz



+