Briose butchy - briose fara unt

Gustări
8 porții
Ușor
4 h 40 m
189 Kcal

Briosele Butchy se diferentiaza de alte briose prin particularitatea ca untul este inlocuit de smantana grasa. Sunt un produs al patiseriei germane si pentru ca nu sunt foarte dulci, se pot consuma cu gem la micul dejun. Nu uitati sa faceti bile mici de aluat, astfel incat toata lumea sa poata rupe cu usurinta.


Ingrediente

8

Pentru crusta aurie:


Materiale

  • Robot de cu carlig de framantare
  • Folie alimentara
  • O tava patrata 23 x 23 cm
  • pensula

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare4 ore
Gătire20 min

  • Briose Butchy - Briose fara unt - Preparare etapa 1Turnati faina in bolul robotului. Adaugati zaharul si sarea pe o parte, apoi oul, smantana si laptele. Pune drojdia pe partea cealalta (atentie sa nu fie langa sare sau zahar).
  • Briose Butchy - Briose fara unt - Preparare etapa 2Framantati 5 minute la viteza 1, apoi 12-15 minute la viteza 3. Faceti o bila si lasati aluatul sa creasca sub un prosop curat timp de 1 ora.
  • Briose Butchy - Briose fara unt - Preparare etapa 3Degazati aluatul, apoi acoperiti cu o folie alimentara castronul si lasati sa se raceasca timp de cel putin 1 ora.
  • Briose Butchy - Briose fara unt - Preparare etapa 4Formati 16 bile mici de aproximativ 30 de grame si aranjati-le intr-o forma patrata, unsa. Acoperiti cu un prosop si lasati sa stea 2 ore la temperatura camerei.
  • Briose Butchy - Briose fara unt - Preparare etapa 5Pentru crusta aurie:se amesteca galbenusul cu 2linguri de lapte si se ung usor bilele de aluat. Se presara cu zahar perlat. Introduceti la cuptor 20 de minute la 160° C.
  • Briose Butchy - Briose fara unt - Preparare etapa 6Gata!

Observații

Avetii grija sa nu puneti drojdia in contact cu zaharul sau sarea.

Puteti inlocui cele 12 gr de drojdie proaspata cu un plic de drojdie uscata: o veti rehidrata amestecand putin lapte inainte de o incorpora in aluat.


Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 189Kcal
  • Carbo: 30.9g
  • Grăsimi: 4.5g
  • Grăsimi sat.: 2g
  • Proteine: 5.6g
  • Fibre: 1.3g
  • Zahăr: 9.1g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (72g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

savy_b2016, 14/10/2024

SUPER, O RETETA EXCELENTA.

(0) (0) abuz
14/10/2024

Drojdia totdeauna se pune lângă zahăr pentru că se hrănește cu el. Doar sarea o inhibă

(1) (0) abuz



+