Briose butchy - briose fara unt
Briosele Butchy se diferentiaza de alte briose prin particularitatea ca untul este inlocuit de smantana grasa. Sunt un produs al patiseriei germane si pentru ca nu sunt foarte dulci, se pot consuma cu gem la micul dejun. Nu uitati sa faceti bile mici de aluat, astfel incat toata lumea sa poata rupe cu usurinta.
Ingrediente
8
Pentru crusta aurie:
Materiale
- Robot de cu carlig de framantare
- Folie alimentara
- O tava patrata 23 x 23 cm
- pensula
Preparare
Preparare20 min
Timp așteptare4 ore
Gătire20 min
- Turnati faina in bolul robotului. Adaugati zaharul si sarea pe o parte, apoi oul, smantana si laptele. Pune drojdia pe partea cealalta (atentie sa nu fie langa sare sau zahar).
- Framantati 5 minute la viteza 1, apoi 12-15 minute la viteza 3. Faceti o bila si lasati aluatul sa creasca sub un prosop curat timp de 1 ora.
- Degazati aluatul, apoi acoperiti cu o folie alimentara castronul si lasati sa se raceasca timp de cel putin 1 ora.
- Formati 16 bile mici de aproximativ 30 de grame si aranjati-le intr-o forma patrata, unsa. Acoperiti cu un prosop si lasati sa stea 2 ore la temperatura camerei.
- Pentru crusta aurie:se amesteca galbenusul cu 2linguri de lapte si se ung usor bilele de aluat. Se presara cu zahar perlat. Introduceti la cuptor 20 de minute la 160° C.
- Gata!
Observații
Avetii grija sa nu puneti drojdia in contact cu zaharul sau sarea.
Puteti inlocui cele 12 gr de drojdie proaspata cu un plic de drojdie uscata: o veti rehidrata amestecand putin lapte inainte de o incorpora in aluat.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 189Kcal
- Carbo: 30.9g
- Grăsimi: 4.5g
- Grăsimi sat.: 2g
- Proteine: 5.6g
- Fibre: 1.3g
- Zahăr: 9.1g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (72g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: