Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul
coaja si zeama de lamaie se pun peste oua si se amesteca bine cu o lingura
se adauga faina cernuta si praful de copt si se amesteca in continuare
dupa ce s-a incorporat toata faina se adauga laptele si untul topit
se amesteca cu grija pana la omogenizare
ciocolata se rupe bucati mici, si jumatate din ea se adauga in compozitie si se amesteca bine
se umple fiecare forma de briosa (daca nu aveti din silicon, nu uitati sa folositi hartie speciala pentru formele de briose) cam trei sferturi, iar deasupra se mai aseaza frumos 2-3 bucatele de ciocolata
se coc la 180 de grade, timp de 20 de minute sau pana trec cu brio testul scobitorii
dupa ce se scot din cuptor, se lasa sa se raceasca putin - asta daca mai aveti rabdare
Am incercat-o acum cateva saptamani. Copii mei nu mai aveau aer sa manance! Acum ma pregatesc sa o fac din nou pentru ca de data asta am musafiri :-). Multam de reteta!
Comentarii:
Am incercat-o acum cateva saptamani. Copii mei nu mai aveau aer sa manance! Acum ma pregatesc sa o fac din nou pentru ca de data asta am musafiri :-). Multam de reteta!
Simplu, frumos! poffta buna!
Ieeee
Sunt f. bune si delicioase. au aspectul unor ciupercute !
Reteta este de retinut
Un desert cu care nu dai gres niciodata
I