Pentru ca aveam casa plina de musafiri cand a preparat retea, nu mi-a permis luxul sa fac poze pas cu pas. Prepararea este insa destul de usoara incat nu le veti simti lipsa.
Pentru inceput se preincalzeste cuptorul la 200 grade . Topim ciocolata cu lapte la bain marie si o lasam deoparte.
Ca la toate retetele de prajituri, amestecam "prafurile" intr-un vas. Astfel amestecam faina, praful de copt, cacaoa si zaharul.
Separat se bat bine ouale, esenta de vanilie, coaja de portocale, laptele si uleiul. La compozitia lichida adaugam ciocolata topita si omogenizam.
Turnam amestecul lichid peste cel cu faina si omogenizam. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam cu o lingura. Nu se bate, ci doar se amesteca putin.
Tapetam tava de briose cu cosulete de hartie, turnam compozitia si dam la cuptor pentru circa 20-25 minute pana cresc si se rumenesc frumos.
Mi-au iesit doua tavi de briose dolofane si inca doua briose mici si fara extra ciocolata.
S-au mancat fierbinti, ne-a luptat pentru ele si, ca niste copii mici, ne bucuram pentru fiecare bucatica de ciocolata descoperita.
Preferatele mele erau bucatile de ciocolata alba : dupa ce au stat in cuptor s-au caramelizat.