Briose cu multa ciocolata
Ingrediente
2
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
- Pentru ca aveam casa plina de musafiri cand a preparat retea, nu mi-a permis luxul sa fac poze pas cu pas. Prepararea este insa destul de usoara incat nu le veti simti lipsa.
- Pentru inceput se preincalzeste cuptorul la 200 grade . Topim ciocolata cu lapte la bain marie si o lasam deoparte.
- Ca la toate retetele de prajituri, amestecam "prafurile" intr-un vas. Astfel amestecam faina, praful de copt, cacaoa si zaharul.
- Separat se bat bine ouale, esenta de vanilie, coaja de portocale, laptele si uleiul. La compozitia lichida adaugam ciocolata topita si omogenizam.
- Turnam amestecul lichid peste cel cu faina si omogenizam. Adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam cu o lingura. Nu se bate, ci doar se amesteca putin.
- Tapetam tava de briose cu cosulete de hartie, turnam compozitia si dam la cuptor pentru circa 20-25 minute pana cresc si se rumenesc frumos.
- Mi-au iesit doua tavi de briose dolofane si inca doua briose mici si fara extra ciocolata.
- S-au mancat fierbinti, ne-a luptat pentru ele si, ca niste copii mici, ne bucuram pentru fiecare bucatica de ciocolata descoperita.
- Preferatele mele erau bucatile de ciocolata alba : dupa ce au stat in cuptor s-au caramelizat.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă