Briose cu crema de menta si ciocolata
Ingrediente
8
Varianta 1:
Varianta 2:
Rețete inrudite
-
Briose butchy - briose fara unt
-
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
-
Brioșe inimă de sf valentin
-
Briose englezesti cu ou si bacon
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, cacaua si ciocolata rasa. In alt vas mixam oul cu laptele, zahar si uleiul si le punem usor peste amestecul uscat.
- Preincalzim cuptorul:
Ungem formele de briose cu putin unt si le umplem pe 3/4 cu compozitie. Introducem formele in cuptor, la aprox 175 grade pentru 20-25 minute. - Crema:
Varianta 1.
Frecam spuma untul impreuna cu margarina. Adaugam zaharul pudra si mixam pana la topire. - Tips:
A mai specificat si in alta reteta, daca se taie crema o reparati punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si o mixam deasupra aburului. - Mie nu mi s-a taiat dar e bine de retinut:
Varianta 2.
Punem frisca intr-un vas si o aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam imediat ciocolata taiata cubulete. O racim si o bagam la frigider pentru cel putin doua ore apoi o scoatem si mixam pana se intareste. Adaugam dupa caz siropul sau esenta si omogenizam.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: