Briose cu crema de menta si ciocolata

Aperitiv
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

8

Varianta 1:

Varianta 2:

Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt, cacaua si ciocolata rasa. In alt vas mixam oul cu laptele, zahar si uleiul si le punem usor peste amestecul uscat.
  • Preincalzim cuptorul:
    Ungem formele de briose cu putin unt si le umplem pe 3/4 cu compozitie. Introducem formele in cuptor, la aprox 175 grade pentru 20-25 minute.
  • Crema:
    Varianta 1.
    Frecam spuma untul impreuna cu margarina. Adaugam zaharul pudra si mixam pana la topire.
  • Tips:
    A mai specificat si in alta reteta, daca se taie crema o reparati punand vasul cu crema deasupra unui alt vas in care fierbe apa si o mixam deasupra aburului.
  • Mie nu mi s-a taiat dar e bine de retinut:
    Varianta 2.
    Punem frisca intr-un vas si o aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam imediat ciocolata taiata cubulete. O racim si o bagam la frigider pentru cel putin doua ore apoi o scoatem si mixam pana se intareste. Adaugam dupa caz siropul sau esenta si omogenizam.

Punctează această reţetă

gaby_dGaby_d

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Ok

abuz

anonymous

Interesanta!

abuz