Briose cu palarioara de crema ricotta

Pasiunea mea pentru briose am declarat-o deja intr-un alt post,asa ca…sa nu va mire pe cei care vedeti din ce in ce mai multe briose pe blogul meu Am facut si in acest weekend briose,pe langa niste biscuiti de casa.Pentru briose am folosit aceeasi reteta,dar o mai scriu odata pentru cei care nu doresc sa rasfoiasca prin blog din lipsa de timp.
Ingrediente
4
Cost estimat: 3.41Euros€ (0.85€/porție)
Rețete inrudite
-
Briose butchy - briose fara unt
-
Brioșe moi și picante cu chorizo
-
Briose englezesti cu ou si bacon
-
Brioșe inimă de sf valentin
Preparare
Preparare10 min
Gătire45 min
- Se amesteca ouale cu lapte, ulei, zahar pana se topeste zaharul si apoi adaugam ingredientele uscate ramase, faina amestecata cu praful de copt. Si un praf de sare.
La final am adaugat si 4 sferturi de pere din compot pentru a le da o alta aroma si esenta de visine. Aluatul astfel obtinut se pune in hartii de briose si evident in tava la copt. - Dupa ce briosele s-au racit,le-am facut si o palarioara de crema,de data aceasta cu branza Ricotta, unt si zahar pudra;
200 gr unt la temperatura camerei
250 gr branza ricotta
50-60 gr zahar pudra. - Am amestecat aceste ingrediente,crema rezultata am pus-o intr-un pos si apoi am taiat putin varful briosei, am si scobit putin interiorul ei scotand o parte din miez si am introdus cat mai adanc posul si am umplut cu crema, am presarat niste fulgi de cioclata neagra (am dat pe razatoarea mare o tableta de ciocolata neagra 70%) am pus apoi aluatul taiat inapoi (pe unele briose).
Pofta mare! - Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 1005Kcal
- Carbo: 120g
- Grăsimi: 47.8g
- Grăsimi sat.: 29.3g
- Proteine: 20.6g
- Fibre: 4.1g
- Zahăr: 59.7g
- ProPoints: 27
- SmartPoints: 44
Informații nutriționale pentru 1 porție (287g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
25/05/2013
Brosele arata bine doar ca imi plac cu diverse crème sa fie umplute ex crema de vanilie mascarpone si fructe