Pasiunea mea pentru briose am declarat-o deja intr-un alt post,asa ca…sa nu va mire pe cei care vedeti din ce in ce mai multe briose pe blogul meu
Am facut si in acest weekend briose,pe langa niste biscuiti de casa.Pentru briose am folosit aceeasi reteta,dar o mai scriu odata pentru cei care nu doresc sa rasfoiasca prin blog din lipsa de timp.
Se amesteca ouale cu lapte, ulei, zahar pana se topeste zaharul si apoi adaugam ingredientele uscate ramase, faina amestecata cu praful de copt. Si un praf de sare.
La final am adaugat si 4 sferturi de pere din compot pentru a le da o alta aroma si esenta de visine. Aluatul astfel obtinut se pune in hartii de briose si evident in tava la copt.
Dupa ce briosele s-au racit,le-am facut si o palarioara de crema,de data aceasta cu branza Ricotta, unt si zahar pudra;
200 gr unt la temperatura camerei
250 gr branza ricotta
50-60 gr zahar pudra.
Am amestecat aceste ingrediente,crema rezultata am pus-o intr-un pos si apoi am taiat putin varful briosei, am si scobit putin interiorul ei scotand o parte din miez si am introdus cat mai adanc posul si am umplut cu crema, am presarat niste fulgi de cioclata neagra (am dat pe razatoarea mare o tableta de ciocolata neagra 70%) am pus apoi aluatul taiat inapoi (pe unele briose).
Pofta mare!
Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com
Comentarii:
Bune
Prea mult praf de copt
Foarte bune cred. nu am facut pan acum ,dar cred ca le voi incerca.
Brosele arata bine doar ca imi plac cu diverse crème sa fie umplute ex crema de vanilie mascarpone si fructe
Sint foarte buneeeeeeeee!
Mi se pare cam multe ingredientele dar o sa incerc sa vad rezultatulreal