Cum să faci aluat de tartă?

Cum să faci aluat de tartă?
Altele
10 porții
Foarte ușor
2 h 20 m
209 Kcal

Este cel mai bun si rafinat aluat dintre aluaturile fragede frantuzesti si este baza perfecta pentru placinte, tarte cu fructe, cu crema de vanilie sau cu ciocolata.


Ingrediente

10
Cost estimat: 1.52 (0.15€/porție)

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare2 ore
Gătire20 min


Observații

Zaharul pudra : Elimina efectul de granulat al zaharului obisnuit in aluat

Timpii de repaos :Sunt foarte importanti pentru a mentine textura aluatului al carui ingredient principal este untul, care reactioneaza la temperatura. Daca lucrati aluatul prea mult, se poate incalzi si deveni lipicios.

Faina de migdale : contribuie la buna coacere a aluatului. Puteti sa o inlocuiti cu faina de alune, daca preferati.

Untul : trebuie sa fie unt de calitate, 80% grasime. Temperatura sa este importanta, ar trebui sa fie moale sau maleabil. Scoateti-l din frigider cu cateva ore inainte de prepararea aluatului sau taieti-l in bucati mici si puneti-l cateva minute intr-un loc cald pentru a se inmuia.

Framantarea : atentie, nu este un aluat care necesita o framantare buna, dimpotriva! Se amesteca ingredientele pentru pentru a se incorpora, dar nu se insista cu framantatul. Riscam sa obtinem un aluat sfaramicios sau nisipos.

Finisarea : In cazul in care la scoaterea din cuptor, marginile nu sunt egale, taiti-le uniform.

Aroma de vanille : se poate folosi dar nu este indispensabila.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 209Kcal
  • Carbo: 24.4g
  • Grăsimi: 10.6g
  • Grăsimi sat.: 6.8g
  • Proteine: 3.3g
  • Fibre: 0.9g
  • Zahăr: 9.2g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (48g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

stela, 03/02/2018

Foarte frumos explicat

(0) (0) abuz
vili33, 12/11/2017

Usor

(0) (0) abuz



+