Cum să faci aluat de tartă?

Cum să faci aluat de tartă?
Altele
Foarte ușor
2 h 20 m
209 Kcal

Este cel mai bun si rafinat aluat dintre aluaturile fragede frantuzesti si este baza perfecta pentru placinte, tarte cu fructe, cu crema de vanilie sau cu ciocolata.

Ingrediente

10
Cost estimat: 1.52 (0.15€/porție)

Preparare

Preparare2 ore
Gătire20 min
  • Cum să faci aluat de tartă? - Preparare etapa 1Intr-un bol puneti untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, sarea si faina de migdale. Amestecati pentru a avea o pasta omogena.
  • Cum să faci aluat de tartă? - Preparare etapa 2Apoi se adauga oul intreg si se amesteca. Trebuie sa obtineti un amestec usor cu cocoloase.
  • Cum să faci aluat de tartă? - Preparare etapa 3In cele din urma se adauga faina si se amesteca cu mana cat sa se incorporeze.
    Atenție! Nu framantati mai mult decat este necesar incorporarii fainii.
  • Cum să faci aluat de tartă? - Preparare etapa 4Dati forma unui disc si inveliti in folie de plastic. Bagati la frigider timp de 1 ora. (Nu dati aluatului forma de minge; aceasta va dura mult mai mult timp sa se raceasca).
  • Cum să faci aluat de tartă? - Preparare etapa 5Ca sa faceti aluatul maleabil din nou, puneti-l pe o suprafata presarata cu faina. Intindeti-l.
    Sfat: Intindeti aluatul putin cate putin. Prima data faceti o rotatie 45° si intindeti un pic. Repetati pana cand ati intins aluatul la dimensiunea dorita. Folosind aceasta tehnica ar trebui sa-l intindeti sub forma unui cerc perfect.
  • Cum să faci aluat de tartă? - Preparare etapa 6Rulati aluatul pe un sucitor apoi puneti-l in foma. Lipiti aluatul bine pe margini.
  • Cum să faci aluat de tartă? - Preparare etapa 7Utilizati sucitorul pentru a taia marginile cat mai curat. Apoi dati la rece timp de 30 de minute.
  • Cum să faci aluat de tartă? - Preparare etapa 8Intepati aluatul cu o furculita. In cazul in care si compozitia necesita coacere, puneti compozitia in aluat. Daca aveti nevoie doar sa coaceti aluatul (ca in cazul tartei cu capsune), coaceti timp de 20 de minute la 180°C.
  • Cum să faci aluat de tartă? - Preparare etapa 9Gata! Ati reusit da faceti pâte sablée!

Punctează această reţetă

Observații

Zaharul pudra : Elimina efectul de granulat al zaharului obisnuit in aluat

Timpii de repaos :Sunt foarte importanti pentru a mentine textura aluatului al carui ingredient principal este untul, care reactioneaza la temperatura. Daca lucrati aluatul prea mult, se poate incalzi si deveni lipicios.

Faina de migdale : contribuie la buna coacere a aluatului. Puteti sa o inlocuiti cu faina de alune, daca preferati.

Untul : trebuie sa fie unt de calitate, 80% grasime. Temperatura sa este importanta, ar trebui sa fie moale sau maleabil. Scoateti-l din frigider cu cateva ore inainte de prepararea aluatului sau taieti-l in bucati mici si puneti-l cateva minute intr-un loc cald pentru a se inmuia.

Framantarea : atentie, nu este un aluat care necesita o framantare buna, dimpotriva! Se amesteca ingredientele pentru pentru a se incorpora, dar nu se insista cu framantatul. Riscam sa obtinem un aluat sfaramicios sau nisipos.

Finisarea : In cazul in care la scoaterea din cuptor, marginile nu sunt egale, taiti-le uniform.

Aroma de vanille : se poate folosi dar nu este indispensabila.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 209Kcal
  • Carbo: 24.4g
  • Grăsimi: 10.6g
  • Grăsimi sat.: 6.8g
  • Proteine: 3.3g
  • Fibre: 0.9g
  • Zahăr: 9.2g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (48g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

stela

Foarte frumos explicat

abuz

vili33

Usor

abuz