Se adauga oul si se amesteca inca un pic .Apoi aluatul merge la frigider macar vreo 30 de minute. Desigur, avem si varianta sa fie intins pe forma de copt si apoi bagat in frigider, daca vi se pare mai usor. Si nici macar nu trebuie folosit sucitorul.
Doar trantesti aluatul pe tava de tarta si-l intinzi cu mana, niveland bine si apasand pe margini.Apoi, dupa ce aluatul s-a racit, se fac niste intepaturi cu furculita, pentru ca atunci cand o sa se coaca sa nu se umfle, si se baga la cuptor.
Daca reteta o cere, tarta poate fi precoapta. Ca sa nu se arda marginile si ca sa nu se umfle, se acopera cu hartie de copt in care se pot pune boabe de fasole sau chiar paste15 minute la cuptor, 180 de grade/ foc mic.
Apoi se umple cu diverse si se mai pune la cuptor cat e cazul.Ce as mai avea de adaugat e ca, in cazul in care marginile depasesc forma tartei, lasa-le asa si taie-le la sfarsit, deoarece se mai micsoreaza la copt.
Comentarii:
Aluatul e usor de facut si atat de delicios chiar si crud !
Delicios!
Faina
Esti foarte bun/buna in bucatarie
In aluat puteti pune si 0,5 gr vanilie praf
Ok
Superb, a ieșit nemaipomenit! Mulțumim celor care ne-au împărtășit această rețetă.