Intr-un robot de bucatarie, pentru ca intr-un simplu de mixer faina are tendinta de a parasi vasul, se pune untul foarte rece, scos din frigider, faina si un varf de sare.
Se mixeaza totul, cam 1minut pana ajunge sa arate ca un nisip umed.
Se opreste, se varsa compozitia intr-un castron si se adauga apa foarte rece.
Daca este vara, acum nu e cazul, apa trebuie sa fie chiar de la congelator si se amesteca cu mana pana obtinem un aluat.
Este foarte simplu de facut, dar este important ca untul sau margarina sa fie foarte reci, ca si apa adaugata. Eu fac mereu mai multe portii de aluat, daca tot am murdarit robotul de bucatarie, pe care le ambalez individual in pungute de plastic si le tin in congeltor si le folosesc la nevoie.
Daca vrem sa folosim aluatul se lasa la frigider sa se odihneasca macar jumatate de ora. Este foarte important ca acest aluat de tarta sa fie prelucrat cat mai rapid, ca sa nu se incalzeasca, asa ca incepi sa faci foaia de tarta atunci cand umplutura este gata.
Daca aluatul este tinut in congelator, il lasi sa se dezghete in frigider, nu afara.
Aluatul de tarta este un aluat brise, adica un aluat universal de tarta, foarte simplu de facut, care se poate pastra pana le 2-3luni in congelator.
Este un aluat simplu de facut, pretabil la orice tarta! Poti face tarta cu ce ai prin casa: cu ciuperci, broccoli, bacon, branza si verdeata, dovlecei.......orice crezi ca da bine ca umplutura pentru tarta.
Comentarii (20):
Se primeste o torta foarte delicioasa si gustoasa!!!
Chiar azi il voi incerca si sper sa iasa o tarta buna . Multumesc
Ok
Usor de realizat
Ffffoarte simplu!
Extrem de usor
Tb probata
Am sa incerc ,dar cred ca e bine daca se pot face si cornulete
Este un aluat foarte usor si simplü de facut.Incercati sa faceti si cornulete din el umplute cu gem si nuca
Foarte usor de facut ! O sa incerc si eu reteta !