Petitchef

Aluat simplu si fraged pentru tarte dulci

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor
420 Kcal

Ingrediente

6
Cost estimat: 1.52 (0.25€/porție)

Preparare

  • Acest aluat se face rapid, dar necesita ca ingredientele sa fie reci, asa ca si timpul de lucru este unul redus.
  • Intr-un robot de bucatarie pui untul rece de la frigider, zaharul si faina cantarite bine, aroma aleasa si mixati timp de 30 de secunde pana la amestecarea ingredientelor.
  • Se varsa continutul din mixer intr-un castron si se adauga cele 2 oua. Se amesteca cu furculita la inceput, dupa care se amesteca cu mana pana la obtinerea unui aluat. NU adauga apa sau altceva, chiar daca ti se pare ca este nevoie la un moment dat si ca aluatul se lucreaza mai greu, dar NU este nevoie.
  • Dupa ce ai obtinut aluatul il pui la odihnit in frigider pentru 1 ora. Daca il faci foaie si vrei sa il dai la cuptor, este foarte important ca aluatul sa fie rece iar cuptorul cald, asa ca dupa ce intinzi foaia-pe masa pudrata cu faina- si o pui in forma, pe hartie de copt, mai tii aluatul cu tot cu tava la frigider pana se incalzeste cuptorul.
  • Se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc, pentru a nu se umfla, iar daca se umfla putin, scoate tava si mai trage-i o sesiune de intepaturi cu furculita si nu te panica, ca da inapoi! Aluat de tarta o sa ai si chiar foarte bun, nu vre-un chek necrescut, garantez pentru asta.
  • Daca vei coace separat aluatul de tarta, atunci cand o potrivesti in tava, pe hartie de copt, evident, dai cut/paste astfel incat aluatul sa se ridice pe margini-pentru ca sa o poti umple cu usurinta cu crema-si sa le depaseasca, rasfrante in exterior macar cativa mm.
  • Doar asa aluatul se va coace cu margini. A taiat exact cat tava si m-am trezit ca marginea alunecase pe fundul tavii, peste aluatul care il acoperea si a trebuit sa intervin brutal cu o furculita si sa intind efectiv aluatul aglomerat pe laturi si sa reconstruiesc marginile.
  • Daca tot ai murdarit mixerul cu un aluat, poti face inca o portie de aluat si sa il tii la congelator pana il vei folosi.
  • Aluatul scos din cuptor este usor elastic, asa ca in acel moment trebuie luat din forma, sau manipulat in orice fel vrei, pentru ca dupa racire devine casant. A pastrat aluatul in tava, ca sa fiu sigura ca marginile mele rezista greutatii cremei.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 420Kcal
  • Carbo: 59.9g
  • Grăsimi: 15.8g
  • Grăsimi sat.: 9.7g
  • Proteine: 8g
  • Fibre: 2g
  • Zahăr: 26g
  • ProPoints: 11
  • SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (109g)


Poze

Aluat simplu si fraged pentru tarte dulci
Aluat simplu si fraged pentru tarte dulci - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

06/12/2014

Foarte gustoasa si usor de preparat. La acest aluat am folosit mere caramelizate!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/03/2014

Am folosit si eu aluatul pentru o tarta cu fructe de padure si a fost excelent. Se intinde bine si este foarte subtire si crocant. Este minunat!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
vili33, 03/12/2017

Faina si simpla!

(0) (0) Abuz
10/11/2013

Mersi

(0) (0) Abuz
31/08/2013

Foarte usor

(0) (0) Abuz
09/07/2013

Suna bine. O sa incerc si eu reteta.

(0) (0) Abuz
06/07/2013

Veri veri good

(0) (0) Abuz
30/06/2012

Timpul de coacere si temperatura din cuptor ?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crumble de mere și pere super crocant și fraged
Crumble de mere și pere super crocant și fraged
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pancakes cu banane - super simplu
Pancakes cu banane - super simplu
4 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crumble cu mere - super simplu
Crumble cu mere - super simplu
5 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează