Ieri când am mers la cump?r?turi în supermarketul al?turat, o vânz?toare întâmpina clien?ii cu o tav? pe care erau feliu?e de pâine cu crem? de avocado f?cut? de ea personal. Am gustat ?i eu ?i era foarte delicioas?. Mi-a dat re?eta f?r? ezitare, vecine fiind. Am tot cump?rat ?i dou? buc??i moi de avocado. N-am g?sit somon proasp?t ?i am luat afumat. M? gândisem c? ar fi vremea s? fac din nou un tartar de somon cu avocado ? nu mai f?cusem de vreo dou? luni. Cu o salat? verde lâng? el este un prânz deosebit.
Tartar de somon afumat cu crem? de avocado
Ingrediente:
Pentru tartar:
200 gr. somon afumat
1 linguri?? ulei de chili (se poate înlocui ?i cu boia de ardei iute sau ardei iute uscat m?cinat)
pu?in? zeam? de l?mâie
1 ceap? verde tocat? foarte m?runt
1 lingur? ulei de sesam (nu se pune prea mult, deoarece e destul de amar) ? se poate înlocui cu ulei de m?sline
Pentru crema de avocado:
1 avocado moale
1 lingur? smântân? (crème fraiche)
pu?in? zeam? de l?mâie
ardei iute m?cinat
sare
piper
Pentru salat?:
salat? verde
Dressing:
1 linguri?? mu?tar
1 linguri?? miere de albine
1 lingur? o?et balsamic alb sau zeam? de l?mâie
2 linguri suc de portocale proasp?t
5 linguri ulei de m?sline
sare
piper
Mod de preparare
Tartarul
Feliile de pe?te se pun una peste alta ?i se taie fâ?ii sub?iri, iar apoi cubule?e mici. Se pun într-un castronel. Se adaug? celelalte ingrediente pentru tartar ?i se amestec? bine. Nu se adaug? sare, deoarece somonul afumat este destul de s?rat. Se gust? ?i se mai condimenteaz? dac? e nevoie.
Crema de avocado
Se taie avocado-ul de jur împrejur pân? la mijloc (cu?itul atinge sâmburele), se r?sucesc cele dou? jum?t??i ?i se desprind. Se scoate sâmburele, iar cu o lingur? se scobe?te miezul fructului ?i se pune într-un castronel. Se adaug? imediat zeama de l?mâie ?i se amestec? bine. Zeama de l?mâie împiedic? innegrirea miezului de avocado. Se adaug? celelalte ingrediente, se amestec? bine ?i se condimenteaz? dup? gust.
Salata
Salata se spal? ?i se stoarce de ap?.
Se face dressingul: toate ingredientele se pun într-un borcan cu filet, care se agit? pân? când compozi?ia devine omogen?. Se pune peste salat? ?i se amestec? bine.
Se a?eaz? pe farfurie fie crema lâng? tartar, peste tartar, peste salat?, dup? placul fiec?ruia, ?i se serve?te.
Tartarul cu crema de avocado se pot face ?i pentru petreceri sau ca aperitive. Se a?eaz? câte o linguri?? de tartar pe un biscuite s?rat, se pune o linguri?? din crema de avocado deasupra ?i se orneaz? cu ceva verde?uri.
Comentarii:
SUPER
CRED CA ESTE C FOARTE BUN...