Ingrediente: 3 cepe mari 3 morcovi 100 g radacina de telina 150 ml ulei de masline virgin 400 g bulion de rosii 500 g orez 100 g nuci macinate 2 lingurite de...
Ingrediente: Pentru varza oparita: 2 verze mai mici/ 1 mai mare,100 ml otet, 1 lg sare, cimbru, marar, apa. Umplutura: 1 kg carne tocata de porc/ amestec cu...
Ingrediente: 1 varza murata mare (productie proprie) 3 cani de orez 1 cutie ciuperci (nu am avut proaspete) 2 linguri cimbru macinat 1 leg marar 1 morcov 2 cepe...
Ingrediente: Ingrediente: o varza murata mai mare (daca facem cu varza dulce-punem sare atat in carne cat si in apa in care fierb) 1 kg carne tocata de porc...
Preparata cu branza si stafide, cu fructe de padure, cu mere si scorţisoara, sau cu carne, placinta are in spate o istorie de mii de ani. Placinta cu branza sau cu orice umplutura este un preparat culinar facut din foi de aluat in care se pune o umplutura, se...
Ingrediente: 1 kg carne de porc tocata sau tocatura mixta 1 varza mare murata 200 g costita afumata 2 cepe mari 250 ml bulion sau rosii tocate 150-200 g orez...
Ingrediente: 700 g carne tocata porc 500 g carnati de casa afumati 1 varza acra de aproximativ 2 kg 150 g orez 2 cepe 1-2 morcovi 2-3 rosii 100 g ketchup rosii...
Ingrediente: 1/2 kg carne porc 1/2 kg carne vita 4 cepe mari 100 g orez sare. piper macinat cimbru si marar uscat 5 sau 6 foi dafin 100 g costita de porc..afumata
Istoria spune ca sarmalele au aparut in imperiul Otoman, care le-a raspandit peste tot pe unde a avut ocazia sa fie cuceritor. Termenul de sarma vine din limba turca de la cuvantul „sarmak” ce reprezinta rulou si se refera la un ambalaj ce infasoara o umplutura....
Ingrediente: frunze conservate de vita-de-vie 800 g. carne tocata, amestec porc cu vita 1 cescuta cu orez 4 oua 2-3 cepe 1 morcov bulion sau pasta de tomate...