Sarmale cu orez si ciuperci

Felul principal
Ușor
3 h 20 m
342 Kcal

Ingrediente

8

Preparare

Preparare20 min
Gătire3 ore
  • Am spalat orezul si l-am scurs de apa. Am tocat marunt ceapa iar morcovul l-am dat pe razatoare.

    In putin ulei de masline am calit ceapa, morcovul, ciupercile si orezul pentru 5 minute. Peste legumele calite am adaugat cimbrul, mararul, bulionul, sare si piper.
    Am pregatit frunzele de varza cat s-a mai racit compozitia de orez. Am pastrat frunzele cele mai bune si pe cele mai putin bune le-am taiat fasii si le-am folosit drept ''pat'' pentru sarmalute.
    Am impachetat sarmalele si le-am asezat in cratita.Peste ele am adaugat o jumatate de cana de suc de rosii si putina apa. Cealalta jumatate am folosit-o mai tarziu caci mai scade apa intre timp.Dupa toate astea am acoperit sarmalele cu frunze de varza.
    Eu cand prepar sarmalele le las pe flacara aragazului pentru o jumatate de ora apoi le las in cuptor la foc mic.Acum le-am lasat pentru vreo 2 ore in cuptor pana orezul a fost gata.
    Pofta buna!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 342Kcal
  • Carbo: 73.2g
  • Grăsimi: 1.3g
  • Grăsimi sat.: 0.2g
  • Proteine: 8.3g
  • Fibre: 3.4g
  • Zahăr: 3.2g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)
gabrielaolteanuGabrielaolteanu

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

O reteta foarte buna,multumesc.

abuz

anonymous

Buna reteta!....preferabil ciuperci naturale, cele la cutie s-au scumpit si au si un gust de conservant, iar pentru o diferenta de 1 leu, as lua 1/2 kg champignon!

abuz

anonymous

Ok

abuz

anonymous

Bunatate

abuz

anonymous

SARMALUTELE SUNT DELICIOASE SI LA FEL DE BINE , SI TOT DE POST ESTE PILAFUL DE OREZ CU CIUPERCI pupici, ioana

abuz

anonymous

Ok...

abuz

anonymous

Delicios!!!!!!!!!!!!!!!!

abuz

anonymous

Foarte utila.......

abuz

anonymous

EXCELENT!!!

abuz

anonymous

Delicioase.

abuz
  • pagina 1 / 2