Am spalat orezul si l-am scurs de apa. Am tocat marunt ceapa iar morcovul l-am dat pe razatoare.
In putin ulei de masline am calit ceapa, morcovul, ciupercile si orezul pentru 5 minute. Peste legumele calite am adaugat cimbrul, mararul, bulionul, sare si piper. Am pregatit frunzele de varza cat s-a mai racit compozitia de orez. Am pastrat frunzele cele mai bune si pe cele mai putin bune le-am taiat fasii si le-am folosit drept ''pat'' pentru sarmalute. Am impachetat sarmalele si le-am asezat in cratita.Peste ele am adaugat o jumatate de cana de suc de rosii si putina apa. Cealalta jumatate am folosit-o mai tarziu caci mai scade apa intre timp.Dupa toate astea am acoperit sarmalele cu frunze de varza. Eu cand prepar sarmalele le las pe flacara aragazului pentru o jumatate de ora apoi le las in cuptor la foc mic.Acum le-am lasat pentru vreo 2 ore in cuptor pana orezul a fost gata. Pofta buna!
Buna reteta!....preferabil ciuperci naturale, cele la cutie s-au scumpit si au si un gust de conservant, iar pentru o diferenta de 1 leu, as lua 1/2 kg champignon!
Comentarii (20):
O reteta foarte buna,multumesc.
Buna reteta!....preferabil ciuperci naturale, cele la cutie s-au scumpit si au si un gust de conservant, iar pentru o diferenta de 1 leu, as lua 1/2 kg champignon!
Ok
Bunatate
SARMALUTELE SUNT DELICIOASE SI LA FEL DE BINE , SI TOT DE POST ESTE PILAFUL DE OREZ CU CIUPERCI pupici, ioana
Ok...
Delicios!!!!!!!!!!!!!!!!
Foarte utila.......
EXCELENT!!!
Delicioase.