Sarmale cu orez si ciuperci
Ingrediente
8
Rețete inrudite
-
Sarmale din kale (la cuptor)
-
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
-
Salată vegetariană de orez: feta, porumb, morcovi, mazăre, roșii cherry și mentă
-
Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
Preparare
Preparare20 min
Gătire3 ore
- Am spalat orezul si l-am scurs de apa. Am tocat marunt ceapa iar morcovul l-am dat pe razatoare.
In putin ulei de masline am calit ceapa, morcovul, ciupercile si orezul pentru 5 minute. Peste legumele calite am adaugat cimbrul, mararul, bulionul, sare si piper.
Am pregatit frunzele de varza cat s-a mai racit compozitia de orez. Am pastrat frunzele cele mai bune si pe cele mai putin bune le-am taiat fasii si le-am folosit drept ''pat'' pentru sarmalute.
Am impachetat sarmalele si le-am asezat in cratita.Peste ele am adaugat o jumatate de cana de suc de rosii si putina apa. Cealalta jumatate am folosit-o mai tarziu caci mai scade apa intre timp.Dupa toate astea am acoperit sarmalele cu frunze de varza.
Eu cand prepar sarmalele le las pe flacara aragazului pentru o jumatate de ora apoi le las in cuptor la foc mic.Acum le-am lasat pentru vreo 2 ore in cuptor pana orezul a fost gata.
Pofta buna!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 342Kcal
- Carbo: 73.2g
- Grăsimi: 1.3g
- Grăsimi sat.: 0.2g
- Proteine: 8.3g
- Fibre: 3.4g
- Zahăr: 3.2g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
13/10/2014
Buna reteta!....preferabil ciuperci naturale, cele la cutie s-au scumpit si au si un gust de conservant, iar pentru o diferenta de 1 leu, as lua 1/2 kg champignon!
04/12/2013
SARMALUTELE SUNT DELICIOASE SI LA FEL DE BINE , SI TOT DE POST ESTE PILAFUL DE OREZ CU CIUPERCI pupici, ioana