Sarmale cu orez si cimbru

Antreuri
2 porții
Foarte ușor
1 h 5 m

Ingrediente

2

Preparare

Preparare25 min
Gătire40 min
  • Se calesc toate ingredientele cu o cescuta de ulei, vreo 2, 3 minute, ca sa se dezvolte putin aromele.
  • Se impacheteaza in foi de varza, se aseaza in straturi intr-o cratita, se intercaleaza legume si carnati de casa , se toarna putin bulion, se pun firicele de marar ,se umple cratita cu apa.
  • Se acopera cu o farfurie, se pune la foc mare pana da in primul clocot, apoi se muta pe cel mic.Dupa o ora, mutati cratita in cuptor, sus, si mai lasati la foc mic 30-40 minute.
  • Aveti grija sa fie un capac pe ea pentru ca bulionul si mararul de deasupra se pot arde.
  • Orezul s-a legat atat de bine cu cimbrul si legumele, incat boabele erau aproape lipicioase(asta pentru ca le calisem putin inainte).
SShari

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: