Petitchef

Sarmale cu orez de post

Cred ca mai toata lumea a pus varza la murat, si cred ca inca mai avem acolo ceva verze pentru zile negre, le puteti folosi facand aceste delicioase sarmalute de post!

Felul principal
8 porții
1 oră
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Intai ne pregatim varza pe care o desaram, daca e nevoie, apoi taiem frunzele pentru sarmale indepartand nervura principala, apoi le taiem in doua si le punem la scurs intr-o sita.
  • Curatam ceapa si morcovul, le taiem marunt si le punem la calit in cateva linguri ulei.

    Adaugam cate putina apa pentru a se inabusi apoi punem orezul si adaugam si peste acesta 2 cani de apa fierbinte, sau supa de zarzavat ( la cutie sau facuta in casa)asezonam cu sare si piper dupa gust.
  • Fierbem ciupercile si le feliem (putem folosi si din conserva) si le adaugam si pe acestea orezului.

    Cand orezul este aldente (nu este fiert in intregime) stingem focul si acoperim craticioara cu un capac.
  • Pregatim o cratita in care sa ne incapa cca 40 de sarmale, eu am un tuci de fonta in care fac mereu sarmale sau varza calita.

    Punem pe fundul tuciului o mana de varza tocata fasii apoi asezam sarmalele in cercuri concentrice. Dupa fiecare strat de sarmale punem un rand de varza, o foaie de dafin, cateva bobite de piper, un pic de cimbru si boia dulce de ardei.
  • Cand oala s-a umplut, acoperim sarmalele cu apa si le fierbem pe aragaz 30-40 de minute apoi le bagam in cuptorul incins la 160 ºC si le coacem cca 2 ore, pana cand varza s-a fragezit iar orezul este fiert.

    Din cand in cand mai scoatem oala din cuptor si mai adaugam apa, altfel apa scade si orezul ramane nefiert.
  • La final punem 2 linguri cu bulion deasupra si lasam oala descoperita in cuptor sa se rumeneasca sarmalele.
  • Sunt extraordinar de bune. Noi le mancam intotdeauna cu placere!

    Pofta buna!


Poze

Sarmale cu orez de post
Sarmale cu orez de post - poza 2
Sarmale cu orez de post - poza 3
Sarmale cu orez de post - poza 4

Întrebări:




Comentarii (34):

kormoran, 14/12/2018

Sarmale de post cu orez ..si nu sarmale cu orez de post.o fi si orez de ..dulce? :-))))))))))))))))
mama ei de limba romana..

am gătit această rețetă (2) (4) Abuz
03/12/2016

Foarte bune !!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/10/2016

Foarte gustoase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/08/2015

Am gatit aceasta reteta .Eu mai pun in compozitie si stafide (1-2 linguri)de stafide aurii. Dau un gust deosebit sarmalelor. De asemeni pune verdeata tocata marunt,in compozitie ,iar cozille de la marar si patrunjel le asez pe fundul vasului,in care fierb sarmalele.se mai pune si o crenguta de cimbru. Peste ele se pune varza taiata .(din partea de frunza nefolosita la invelirea sarmalelor)Dau un gust bun sarmalelor

am gătit această rețetă (1) (1) Abuz
20/12/2014

F.gustoase

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/11/2013

Super asa e bine facute ca la carte felicitari putin marar e superrrrrrrrrrrrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 19/04/2024

Eu le fac simple, fara morcov si fara ciuperci. Asa le facea mama mea pe timpuri si erau extraordinar de bune; le mancam goale si reci din frigider. Secretul sta in ceapa pentru ca ceapa da gust tuturor mancarurilor. In reteta asta, o singura ceapa la 2 cani de orez, este foarte putin. Si la sarmalele cu carne se pune mai multa cepa d'apoi la cele doar cu orez! Am mai mancat sarmale din astea cu morcov si ciuperci de la diferite persoane dar niciunele nu se ridicau la gustul celor facute de mama mea, cele simple doar cu ceapa si orez! Mai multe ingrediente nu inseamna neaparat ca produsul este mai bun.

(2) (1) Abuz
14/12/2018

Exista si orez care nu e de post? Sau sarmale fara orez?

(2) (1) Abuz
05/12/2016

Excelente, eu am mai adaugat si nuci

(0) (1) Abuz
23/02/2015

Se poate pune si putin marar

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarmale din kale (la cuptor)
Sarmale din kale (la cuptor)
20 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
Nasi goreng, preparatul de orez indonezian anti-risipă!
2 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează